I Gilleleje Sejlklub bruger man billig GPS-tracking med sejlernes mobil
Spar penge. Trackerløsningen bygger på mobiltelefonen og bådenes positioner, fart og COG bliver registeret hvert sekund, hvilket giver en væsentligt højere præcision end løsninger end andre løsninger, forklarer klubbens administrator Henrik Bo Christoffersen.
Sejlerne har taget rigtigt godt imod tiltaget med trackling til onsdagskapsejladserne, og det har ikke kun været de aktive sejlere der har draget nytte, men sofasejlerne nyder godt af at kunne følge med hjemme fra stuerne, forklarer Henrik Bo Christoffersen, administrator for kapsejladserne i Gilleleje Sejlklub i Nordsjælland.
Implementeringen af tracking af bådene har givet et par sjove episoder, hvor man aktivt efter sejladsen bliver drøftet om der blev givet plads ved mærket, eller om man husker at tage sin straf.
Livestreamning i klubhuset
Klubben har investeret i en en stor fladskærm, nu hvor klubhuset er åbnet, så kan man følge med inde fra land, når der bliver sejlet om onsdagen.
Man benytter sin mobiltelefon
Trackerløsningen bygger på, at man benytter sin mobiltelefon, hvor man indtaster den kode man får tilsendt ved oprettelse.
Tracker benytter mobiltelefonen og bådenes positioner, fart og COG bliver registeret hvert sekund, hvilket giver en væsentligt højere præsision end løsninger som fx Trac-Trac, der kun registerer information hvert 10. sekund.
Vind hastighed og retning
Udover registrering af de enkelte både kan man koble livestreaming af vejrdata fra dommerbåd, hvilket giver en klar fornemmelsen af hastighed i forhold til vindstyrker.
Jeg har her lavet et lille eksempel, hvor jeg tager vindhastigheder fra min egen båd som sendes i real tid til hjemmesiden.
Tag et billede med din mobiltelefon
Det er endvidere muligt for de aktive sejlere på vandet at tage et billede under kapsejladsen, som kan deles under sejladsen, og kan ses efterfølgende på tracket.
Det kunne været et billede af en situation på vandet, eller blot en dejlig solnedgang man ønsker at dele med sofasejlerne.
Inde i appen skal i blot give tilladelse til at eStela må benytte jeres kamera, hvorefter den viser grøn, og når i trykker så tager den et billede, som kan dele med os andre.
Efter løbet dannes en resultatside
Efter løbet så dannes der en resultatside, hvor man kan se forskellig information som gennemsnitshastighed for sejladsen, sejlet distance, og man kan se hvordan de enkelte både har foretaget mærkrundingerne og indbydes placering.
Tracker løsningen tager desværre ikke højde for DH målereglen, men hvis man starter med respit, så vil man i real tid kunne se, de indbyrdes placeringer i real tid.
40 euro om måneden for op til 25 både
Løsningen er gratis at oprettet hos estela.co , hvor man kan tracke op til 5 både, og betalingsversionen koster det kun 40 euro om måneden for op til 25 både, hvilket er rigeligt til de fleste klubber, forklarer Henrik Bo Christoffersen til minbaad.dk.