Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Flere unge skal opleve sejlerglæden på egen krop. Foto: Youngsters / Frederik Sivertsen

Youngsters Open skal hjælpe de 13-20-årige ind i sejlsporten

Solen skinner, temperaturen stiger, og brisen bliver varmere. Forårssæsonen indbyder til udendørsaktiviteter, hvilket Youngsters ønsker at være en del af. Sæsonen skydes i gang med Youngsters Open i fire klubber, der inviterer unge mellem 13 og 20 år til at prøve kølbådssejladsen.

Af Sara Sulkjær |

Efter et langt år med corona som medspiller tager Youngsters et skridt mod et lysere 2021 ved at åbne sæsonen med Youngsters Open. Et arrangement, der tager mellem tre og fire timer, når fire klubber med låneveste, beachflag og drikkedunke, de kan dele ud til dagens gæster, byder indenfor.

Eneste krav til deltagerne er påklædning efter vejret og godt humør - så vil arrangørerne til gengæld garantere sjov sejlads og overholdelse af de gældende coronarestriktioner for udendørsidræt.

Vil hjælpe unge sejlere på vej

At se nye ansigter på havnen er det store håb, for unge sejlsportsentusiaster er der altid plads til. Ikke mindst i en tid, hvor de unge hungrer efter fællesskab med jævnaldrende, og de ældre bådejere så småt sætter kurs mod landjorden:

- Youngsters vil være med til at gøre sejlsporten bredere. Vi ønsker at være med til at fastholde flere unge i dansk sejlsport og skabe en rekrutteringsvindue til unge fra 13-års alderen, der ellers har svært ved at finde sig til rette i en ny idræt, forklarer Youngsters-arrangørerne om det nye event i en pressemeddelelse.

Ambitionen med Youngsters er netop at skabe sejlerglæde og fede aktiviteter på havnene i samarbejde med de unge og med udgangspunkt i de danske sejlklubber. Alt dette er muligt med støtte fra Hempel Fonden, der sikrer, at Youngsters kan udvikle koncepter, klubberne kan hive ned fra hylderne og bruge i de daglige sejladsaktiviteter - blandt anden Youngsters Open.

Tilmeld dig helst inden eventen

Er du ung, eller kender du ét eller flere unge mennesker, der kunne få glæde af at blive en del af sejlsportens univers, er det muligt at blive en del af Youngsters Open i følgende klubber:

Kongelig Dansk Yachtklub: Fredag den 30. april kl 11.00 – tilmelding her.

Sejlklubben Limfjorden: Søndag den 2. maj kl 12.00 – tilmelding her.

Sletten Bådeklub: Søndag den 2. maj kl 13.00 – tilmelding her.

Kaløvig Bådelaug: Torsdag den 6. maj kl 17.00 – tilmelding her.

- Får du ikke lige tilmeldt dig, så mød op alligevel. Hvis der ikke er plads på dagen, kan I helt sikkert finde et tidspunkt, du kan komme igen, lover arrangørerne.

Er du en del af en sejlklub, der har lyst til at være med i Youngsters, er du velkommen til at skrive en mail til youngsters@sejlsportsligaen.dk.

content-loader
content-loader
content-loader