Gå til hoved-indhold
Tur
Den julepyntede Jeanneau 36 for anker. Privatfoto

Med dåseand og snorkeltur fejrede 22-årige Frederik jul på De Britiske Jomfruøer

Julen som langturssejler er anderledes. Sne og kirke er skiftet ud med strand og snorkeltur, skriver den unge skipper Frederik Stenholt Bruun, der sejler rundt i Caribien på en Jeanneau 36, i et julekort til Minbaad.dk's læsere.

Af Cille Rosentoft |

22-årige Frederik skriver fra De Britiske Jomfruøer:

Jeg ligger nu ved De Britiske Jomfruøer og har fejret en god jul her. For en måneds tid siden var vi ved Martinique, hvor indkøbsmulighederne er på niveau med Europa.

Her købte vi stort ind, og allerede der blev julemiddagen planlagt med Confit de Canard (and på dåse) og kartofler på dåse, som blev lavet til brune kartofler. 

Juleaften med gløgg og dansk bådhygge

Vi startede juleaften ud med gløgg og hygge hos en anden dansk nabobåd. Herefter holdt begge både juleaften ombord på Lulu, hvor vi fik and, brune kartofler, hvide kartofler, brun sovs, rødkålssalat med appelsiner, risalamande til dessert med tilhørende mandelgave og efterfølgende hjemmebagte brunkager.

Alt i alt den samme lækre julemad som derhjemme. 

Vi pynter båden op med lyskæder, hænger julepynt op og sætter julemusik på anlægget. Vi spiser god julemad, men turen i kirken og leg i sneen er udskiftet med en tur på stranden og en snorkeltur på koralrevet.

Fri for corona-restriktioner 

Det bedste ved at være, hvor vi er lige nu, er at vejret er godt, at solen for det meste skinner, og at man kan leve her uden betydelige coronarestriktioner. Det sværeste er selvfølgelig savnet til familie og nære venner.

Her på De Britiske Jomfruøer er der ingen coronarestriktioner, udover at man skal have mundbind på i supermarkeder, og på restauranter indtil man sætter sig.

Dét, som mærker mest af, er når man skal til og fra landet. Det er besværligt, at man skal tage coronatest inden afgang/ankomst, og man skal sikre sig, hvor længe den skal være gyldig osv. 

Taknemmelig for vaccine i et fremmed land

Ved De Britiske Jomfruøer skal man dog ikke testes ved ankomst, hvis man er fuldt vaccineret, og man har en kviktest, som er mindre end 48 timer gammel.

Sidste forår i St. Vincent fik jeg muligheden for at blive vaccineret med første og andet stik, og efterfølgende fik jeg tredje stik Pfizer for nogle måneder siden. 

Jeg er meget taknemmelige for, at jeg som gæst i et fremmed land kan blive vaccineret og tilmed gratis. Hvis man ikke er fuldt vaccineret, bliver det hurtigt meget dyrt i PCR-tests og besværligt at rejse rundt. Der er endda en række lande, som har lukket grænsen for ikke fuldt vaccinerede.

Glædelig jul

Planen nu og de næste par måneder er at blive ved De Britiske Jomfruøer. Livet her er nemt, og det er fedt at fejre jul i nissehue og badeshorts.

Glædelig jul!

Frederik,
skipper på Lulu

Læs mere om Frederiks eventyr i Cille Rosentofts Minbaad.dk-artikel fra februar her.

content-loader
content-loader
content-loader