Tjek op på sikkerhedsudstyret inden sommerturen - få et hurtigt overblik her
Listen over sikkerhedsudstyr er lang - men hvad er nødvendigt at have ombord og i hvilken form? I samarbejde med udstyrsforhandleren Watski giver Minbaad.dk fem konkrete tips til sikkerhedsudstyret på sejlerferien.
Er du i tvivl om, hvilket sikkerhedsudstyr du bør have til din båd? Så er du med garanti langt fra den eneste. Sikkerheds-junglen er stor, og det er let at fare vild.
Derfor tager Watskis produktchef Max Waldhauer nu bådejerne i hånden. I en overskuelig liste på fem punkter har han samlet de vigtigste produkter, så du kan være sikker til søs:
Redningsvest
- En almindelig misforståelse er ”jo større redningsvest, jo bedre flyder du”, men faktum er, at alle størrelser har den samme løftekraft. Med en overdreven redningsvest, der ikke sidder rigtigt, risikerer du at synke til bunds i stedet for, forklarer Watskis Max Waldhauer.
Forhandleres bestseller er redningsvesten Viking Conquest fra Viking, tæt efterfulgt af Crewfit 165N Sport fra Crewsaver - en vest, som Max til Waldhauer gerne anbefaler til sejlerne:
- Crewfit-redningsvesten passer de fleste, og er både behagelig og let, hvilket øger chancen for, at den faktisk bruges på båden, forklarer han.
Læs mere om Crewfit-vesten til 1.095,00 kr. her.
Brandslukker
Har du endnu ikke føjet en brandslukker til udstyrslisten, er Maus' 480 gram tunge brandslukker Xtin Klein, ifølge Max Waldhauer, det oplagte valg.
- Den er lille og praktisk og kan slukke alle typer af mindre brande. Maus anvendes også af bilmærkerne Volkswagen og Audi, da den passer perfekt i handskerummet. En tung ildslukker under sædet kan man nemt glemme alt om, og du kan ikke altid nå at få fat på den i tide.
- Pulverslukkeren ødelægger heller ikke bådens indre, som mange skumslukningsapparatet gør, og kan bruges på brand i flere forskellige materialer, forklarer Waldhauer.
Læs mere om Maus-slukkeren til 589,00 kr. her.
Rebstige
En stige kan være forskellen på liv og død, hvis en ærgerlig mand-over-bord-situation opstår. Her kan den såkaldte M.O.B. Rebstige, der er monteret på ydersiden af båden, være en fordel. Du trækker blot i en ring for at frigøre den, forklarer Watskis produktchef:
- Både, der har en stige, har en tendens til kun at være i stand til at slås ud på selve båden, og en alt for kompliceret stige kan være forskellen mellem liv og død.
Læs mere om rebstigen til 460,00 kr. her.
Nødlys
Et lys i møket, hvis uheldet er ude. Èt af seneste skud på stammen i segmentet for nødlys er det batteridrevne nødlys Odeo Flare Mk3 med LED-håndblomstring:
- Dette produkt kan stort set erstatte nødblusset. Lyset lyser ikke lige så lyst, men i modsætning til den magre blitz på 20 sekunder, lyser Odeo Flares nødlys i en time. Derudover er det billigere, mere miljøvenligt og frem for alt sikrere, da du undgår alle risici med pyroteknik, fortæller Waldhauer.
Læs mere om nødblusset til 1.015,00 kr. her.
Bærbar radio / nødsender
Skal du i kontakt med andre fra havet, hvor mobildækningen risikerer at være begrænset, kan den bærbare radio blive en afgørende livsline.
På markedet figurer blandt andet den såkaldte Icom VHF IC-M93D, der kan overføre et nødsignal til andre både, som får data om, hvor du er via en indbygget GPS.
- Hvis den sædvanlige modtagelse ikke er nok til dine behov, er der nødsenderen PLB, ResQLink 400. Med et nødsignal via satellit, der går direkte til den internationale redningstjeneste, er den perfekt til langdistancerejsende eller eventyreren, uddyber Max Waldhauer.
Læs mere om den bærbare radioer fra Icom her og få mere information om PLB'en til 3.950,00 kr. her.
Kilde: Watski