Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bemærk den meget negative stævn på Shogun 43. PR-tegning
Kapsejlads
Shogun Yachts står også bag denne flotte Shogun 50, der kom i vandet i 2020. PR-foto

Shogun 43: En svensker designet til at være i front

Denne 6,3 tons Shogun 43 i kulfiber er ikke 'bare endnu en' hvid båd, designet til traditionel sejlsport. Båden, der lover mere, er tilgængelig til test i efteråret, og er designet af den kendte yachtdesigner Håkan Södergren og hans søn, Oscar fra Stockholm.

 

Af Troels Lykke |

Denne nye model fra Shogun Yachts går ud over konventionelt design og er udviklet med et særligt fokus på at sejle stærkt, men er også en båd med komfort og sejlglælde, fortæller det svenske værft til bådpressen.

Den nye Shogun 43, der kan testes til efteråret, er designet af den i Sverige kendte yachtdesigner Håkan Södergren og hans søn Oscar.

Shogun Yachts samarbejder med Linjett Yachts, hvilket Shogun 43 har draget fordel af med banebrydende innovation, lover produenten.

Bygges hos Rosättra Båtvarv

Den 13 meter lange, 3,7 meter brede og 6,3 tons lette båd er i produktion på Rosättra Båtvarv. Et værft, der er bedst kendt for Linjett.

Men Shogun bygges mere avanceret, så værftet har erhvervet ekspertise fra Vaxholm Composite og Marstrom Composite.

Shogun 43, der stikker enten 2,4 eller 2,7 meter og får en 21 meter lang mast, er fremstillet udelukkende af i kulfiber for at holde båden let og hurtig.

Der er to muligheder for rig og køl samt flere stilvalg til interiør og udstyr. Med masten placeret langt tilbage på dækket har Shogun 43 samtidig en selvslående fok i fuld størrelse og flere forskellige muligheder for storsejl.

content-loader
content-loader
content-loader