Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Amerikanske Charlie Enright er født på Rhode Island, hvor han fortsat holder til. Foto: Vincent Curutchet / IMOCA

Julekort fra Charlie Enright: - 2021 var et sindssygt travlt år for 11th Hour Racing

- Mens vi går ind i feriesæsonen, sidder jeg herhjemme på Rhode Island og ser tilbage på alt det, holdet har gjort. Jeg er utrolig stolt af alt, hvad vi har opnået, understreger skipper på 11th Hour Racing, 37-årige Charlie Enright.

Af Sara Sulkjær |

For første gang i over 20 år kørte et IMOCA-hold kampagne for to både på samme tid. Læg dertil det faktum, at den ene af vores to IMOCA'er var splinterny, så forstår du hurtigt, hvorfor alle på holdet - fra det tekniske hold til shore-crewet - har været så trætte!

Vi startede året med karantæner og træning, da vi forberedte os til det første Ocean Race Europe nogensinde - et løb, mange troede ikke kunne gennemføres på grund af COVID-19. I sidste ende var fem IMOCA'er og fem VO65'ere på startlinjen i Lorient.

Det var tæt løb mellem alle IMOCA-bådene under de overvejende lette Middelhavsforhold. Det var et løb med op- og nedture, men i sidste ende blev de sidste ti meter ved Genova-finalen afgørende.

Vi endte med at tage en hårdt tilkæmpet andenplads, mens vi lærte en masse om, hvordan man sejler bådene i dette nye Ocean Race-miljø med besætninger - værdifulde erfaringer, som vi planlægger at bygge videre på, når vi starter vores træning næste forår.

Til tops i IMOCA-serie

Fra juni og frem vendte fokus tilbage til shorthand-sejlads. Alaka'i (alias '11 .1') gik fra en hel besætning til doublehanded-mode, da SiFi (Simon Fisher) og JuJu (Justine Mettraux) tog over.

De trænede første gang som doublehanded-besætning på vej tilbage fra Genova til Concarneau, post-Ocean Race Europe, og det gav straks udbytte.

De sluttede på tredjepladsen i Rolex Fastnet Race og på andenpladsen i Défi Azimut, hvilket bragte dem til tops på IMOCA Globe Series pointtavle: En fantastisk debut, som vi alle er utrolig stolte af. Alt imens ventede Pascal og jeg på at få fingrene i den snart søsatte, nye båd, Mālama (alias '11 .2').

1.500 sømil før Atlant-kryds

Efter nogle intense uger for at færdiggøre båden, hvor hele vores kyst- og tekniske team pressede på til det yderste, blev Mālama søsat i august, mindre end tre måneder før starten på Transat Jacques Vabre.

Vi brugte august, september og oktober på at logge så mange dage på vandet, som vi kunne, hvilket ikke altid var nemt.

Nogle gange samarbejdede vejr og vind ikke, og selvfølgelig oplevede vi også de forventede ’nybåds-sygdomme’. I sidste ende nåede vi alligevel at logge omkring 1.500 sømil før starten af den transatlantiske havsejlads i Le Havre.

De største talenter

Da jeg så mig omkring blandt de inviterede gæster ved vores to-båds navngivningsceremoni i september, begyndte omfanget af vores operation - indtil da stadig mere en drøm end en realitet - at blive klar for mig.

Vi var omgivet af de allerbedste mennesker og talenter inden for offshore-sejlads, som alle var samlet bag visionen inspireret af vores sponsor 11th Hour Racing. 

Ikke kun for at designe og bygge den allerførste IMOCA til kapsejlads med fuld besætning, men også for at genskabe den tilgang, omhyggeligt at måle, gennemgå, vurdere og udfordre de kendte praksisser og processer. 

Hvis jeg fortæller dig, at aftrykket af en ny IMOCA-bygning næsten er fordoblet på ti år i den endeløse søgen efter ydeevne, gør det det klart, at vi må stå sammen for at skabe forandring inden for vores branche.

Jeg er meget stolt af, at vi har samlet de allerbedste mennesker til at hjælpe med at drive denne forandring for at gøre en reel forskel for den måde, vi bygger vores både på i fremtiden.

Knækket mast og kølskade

Da hele holdet ankom til Le Havre til starten af Transat Jacques Vabre var det en fantastisk følelse - fire sejlere, to både, ét hold.

Vi fik ikke de Transat Jacques Vabre-resultater, som vi havde håbet på. Alaka'i brækkede deres mast ved A Coruña og måtte trække sig ud af løbet efter kun fire dage på havet. Mālama led kølskade på dag 13, hvilket gjorde det til en betydelig udfordring at krydse målstregen på Martinique. 

Alligevel har vi lært enormt meget om båden og er mere klar til The Ocean Race nu, end vi var for bare en måned siden.

En båd med potentiale

Det har krævet hårdt arbejde at drive projektet, som vi har gjort det i løbet af dette anderledes år, ofte forstyrret af ændrede regler, ændringer i begivenhedsplaner og de konstante forsyningskædeproblemer.

Vi har dog formået at navigere gennem forhindringerne og afslutter 2021 med en fantastisk båd fuld af potentiale og med et fantastisk team drevet af passion og viljen til altid gå den ekstra mil for at få tingene til at ske.

2022 indledes hurtigt for holdet med vores Design & Build-rapport, en tre måneder lang vinterrenovering på Mālama, inden vi begiver os ud for igen at sejle i det tidlige forår.

Vi vil gerne takke alle dem, der har været med til at gøre det muligt at være, hvor vi er nu. Vi er i en stærk position fremad og kan ikke vente med at komme tilbage på vandet i det, der bliver et nyt og spændende 2022.

Vi glæder os til at dele alle øjeblikkene med dig undervejs.

Mange tak og godt nytår!

Charlie

content-loader
content-loader
content-loader