Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Black Jack kom først i 2021-udgaven af Rolex Sydney Hobart Race. Foto: Andrea Francolini/Rolex
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Maxi-båden Black Jack først i mål i Sydney Hobart Yacht Race - 36 både udgået

100-fods båden Black Jack sejlede over Castray Esplanade-målstregen i Hobart og vandt 2021 Rolex Sydney Hobart Yacht Race i tiden to dage, 12 timer, 37 minutter og 17 sekunder. Ejeren tog imod besætningen i Hobart efter den hårde sejlads, hvor 88 både startede.

 

Af Troels Lykke |

Lige indtil sent i aftes var det uklart, hvilken af ​​de tre 100-fods både der skulle vinde den berømte sejlads, hvor man sejler fra varme mod koldere vejr sydpå i en barsk dyst med høje bølger og strøm.

SHK Scallywag førte ud af Sydney Heads på anden juledag, men tog efterfølgende sin del af problemerne, hvilket banede vejen for, at Black Jack og LawConnect i stedet kunne kæmpe om sejren.

Det skulle aldrig blive en hurtig 628 sømil sejlads eller en nem sejlads, fortæller Bureau of Meteorology, der forudsagde det barske syd og oprørt hav fra den første eftermiddag - og forudsigelsen var korrekt, fortæller rolexsydneyhobart.com

På kajen i Hobart, for at hilse på besætningen, var Black Jacks ejer, rigmanden Peter Harburg, som for første gang ikke sejlede på båden. Mark Bradfords var i stedet skipper.

Mere end 36 både udgået

I alt 88 både startede i 2021 Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Mere end 36 ud af 88 startende både udgik - og der sejles fortsat, herunder er ti doublehand-besætninger.

Blandt dem er Adrienne Cahalan med en besætning på 16, der ses som højt respekteret af den internationale sejlerverden.

Hun konkurrerer i sin 29. Sydney Hobart-sejlads, og er den kvindelige sejler med flest titler i Sydney Hobarts historie. Hun er navigatør på Hoek TC78, Oroton Drumfire, ejet af Will Vicars og skipper af Phillip Neil.

Vind aftog til 20 knob fra sydøst

Adrienne Cahalan kommenterer her på dét at sejle to om bord - noget, der også har vundet indpas i Danmark de senere år.

- Jeg kan bare ikke forestille mig, hvor hårdt det ville have været den første nat kun at have to personer, der beskæftiger sig med alle de forskellige problemer, der opstår, forklarer Cahalan.

- Vi har en besætning på 16. Vi kan fordele opgaver, fordele belastningen på 16 personer. Den første nat var ret rasende, uddyber hun og fortsætter:

- Mange både, inklusive os selv, skulle gøre status over situationen og beskytte udstyret og alt ombord. Heldigvis aftog vinden i går til en slags 20 knob fra sydøst, men mest fra syd til sydøst.

content-loader
content-loader
content-loader