Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Rindom snuppede OL-guld i Japan. Foto: Peter Brøgger

Rindoms sundhedsråd i Alt for Damerne: Livet er for kort til for mange regler for sig selv

Når OL-guldvinder Anne-Marie Rindom træner, behøver det ikke at være lig med ømme og trætte muskler. Selvfølgelig gør hun meget for at holde sig topklar til elitesejlads, men nogle dage kan en gåtur i skoven også være nok.

Af Troels Lykke |

Hvornår føler du dig mest sund?

- Jeg føler mig mest sund, når jeg står tidligt op om morgenen. Så kan jeg lave noget aktivt inden morgenmaden, og det er virkelig rart.

- Det behøver ikke at være hård sport, for det handler lige så meget om at få noget bevægelse i kroppen. Det er det bedste, man kan gøre, hvis man vil have det godt resten af dagen, siger 30-årige Anne-Marie Rindom til Alt for Damerne.

Atleten bor i Aarhus, men sejler for Horsens Sejlklub.

Hvordan holder du dig i form?

- Jeg holder mig i form på den måde, at jeg har et program, som jeg træner efter – og det motiverer mig rigtig meget. For på den måde ved jeg, hvad jeg skal lave hver dag, og så får jeg også gjort det. Nogle dage kan det bare være en gåtur i skoven, som der skal til, for at jeg føler mig aktiv.

- Jeg synes egentlig, at sundhed handler om, hvad man føler i sin egen krop. Det er ikke så meget det der med, at man bare SKAL lave hård træning og blive helt smadret i kroppen efter at have været i gym.

- Det, tror jeg egentlig, at der er mange, der tænker om elitesport. Men jeg tror, at som man kommer op i årene, kan man fokusere mere på kvalitet og ikke så meget på kvantitet. Man behøver ikke at være helt smadret for, at det har været en god træning.

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

- Ja, det synes jeg, at det har. Når man snakker om sundhed, er det tit det her med, at man tænker, at man skal undlade noget bestemt mad. Ellers føler man sig ikke sund. Men for mig skal der være en balance – og det er noget, som har ændret sig for mig.

- Det er jo nok også, fordi jeg har dyrket elitesport i så mange år efterhånden. Så der er ligesom nødt til at være en balance i tingene for, at man kan holde det ud, men også fordi man skal have det godt hele tiden. Livet er for kort til, at man skal sætte alt for mange regler op for sig selv.

Kilde: Alt for Damerne

content-loader
content-loader
content-loader