Gå til hoved-indhold
Havne
Fællesskabet er en afgørende faktor for de danske søspejdere. Foto: Jon Litle / Søspejderne Rungsted Havn

Sejlerne indtager det moderne Nordhavn med fokus på søsikkerhed og havmiljø

Det Danske Spejderkorps (DDS) har længe haft ønske om at igangsætte spejderaktiviteter i Nordhavn for børn og unge. Nu er foreningen kommet i gang med hjælp fra det lokale myndigheder, der stiller areal og grejcontainer til rådighed.

Af Sara Sulkjær |

Københavns By & Havn stiller et areal til rådighed i en midlertidig periode for Det Danske Spejderkorps, så spejdergruppen kan komme i gang og bidrage med nye fællesskaber blandt Nordhavns mange yngre beboere.

Den nyetablerede forening - Søspejderne i Nordhavn - har fået base på et lille grønt areal ved Skudehavnsbassinet, som primært består af vilde buske og træer samt en mindre bålplads. Et oplagt sted at lave naturrelaterede foreningsaktiviteter.

- Vi er rigtig glade for, at det endelig er lykkes at finde et godt område til spejderne i Nordhavn. Vi har i flere år arbejdet på at få etableret en spejdergruppe for børn og unge i Nordhavn, som kan bidrage til vores vision om, at børn og unge får mod til at prøve nyt, mod til at være sig selv og mod på udendørslivet. Nu er det endelig blevet en realitet - og det er vildt fedt, understreger Morten Gade, generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, i en pressemeddelelse.

Vil bidrage til Nordhavn

Søspejderne i Nordhavn drives i et samarbejde mellem DDS og engagerede beboere. DDS har været med til at starte spejdergruppen op, hvorefter den daglige ledelse er overgået til lokale beboere, der har ansvaret for de fremadrettede aktiviteter i gruppen.

- Søspejderne i Nordhavn har en vision om at bidrage til et Nordhavn, hvor foreningslivet deltager aktivt i at samle mennesker og skabe inkluderende aktiviteter, og snart vil søspejderne udgøre en del af billedet, når der afholdes events i Nordhavn, fortæller formand for Søspejdergruppen, Jeppe Kerckhoffs, og uddyber:

- Bydelens placering betyder, at vi har defineret os som søspejdere, der - ud over de generelle spejderværdier - vil fokusere på værdier som søsikkerhed og et godt havmiljø. Vi vil kombinere sejladsaktiviteter med landaktiviteter til glæde for både de små og større børn.

Oplagt med aktiviteter ved vandet

Foruden at spejdergruppen kvit og frit kan benytte arealet, har By & Havn stillet en grejcontainer til rådighed, som spejdergruppen kan benytte til at opbevare materialer, når spejdergruppen mødes.

Siden de første beboere flyttede ind i Århusgadekvarteret for syv år siden, har By & Havn haft fokus på at understøtte etableringen af nye fællesskaber gennem foreningsdannelse, midlertidige aktiviteter og partnerskaber med forskellige interessenter.

- I Nordhavn var det især oplagt at understøtte spejderaktiviteter for børn og unge, da vi stod med et ledigt, grønt areal, og vi er rigtig glade for, at det er lykkes at etablere en ny forening, påpeger udviklingschef Per Schulze, By & Havn.

Søspejdergruppen mødes hver tirsdag og har i første omgang fokus på 'familiesøspejd' på de mindstes præmisser. Gruppen har en Facebookside, som kan besøges her.

content-loader
content-loader
content-loader