Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Smilene er store hos de kvindelige WOW-sejlere. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

WOW-kvinderne er både grønne og blå: Netværket hædres med miljørigtig certificering

Kvindernes sejlsportsevent i Sundby har netop modtaget et certifikat fra Sailors For The Sea. Certificeringen gives i forlængelse af stævnets fokus på madspild, skrald og bionedbrydelige produkter.

Af Sara Sulkjær |

Sundby Sejlforening og WOW, som arrangerer WOW Copenhagen Sailing Event, begyndte for år tilbage at tænke bæredygtighed ind i den fælles stævneafvikling.

Arbejdet giver nu helt konkret pote. Den årlige og tilbagevendende event har modtaget et certifikat på det store arbejde og de mange initiativer fra den bæredygtige organisation og ’tænketank’, Sailors For The Sea.

Med certificeringen fra Sailors For The Sea er WOW, Sundby Sejlforening og Sejlsportsligaen med til at rette fokus på sejlsportens miljømæssige betydning, når der afholdes events, herunder i forbindelse med minimering af affald og skrald i havene samt anvendelsen af bionedbrydelige produkter.

Sejlerne har et medansvar for havet

WOW-netværket hører i forvejen til under Sailing Innovation Lab / Sejlsportsligaen, og her arbejdes konstant på at afvikle bedre og grønnere events og stævner. I takt med dette er Sejlsportsligaen hoppet med på den miljøvenlige bølge.

Det er dog ikke altid lige til, og det kan kræve bevidsthed fra arrangørenes side, forklarer stævneleder Jesper Lorents fra Sundby Sejlforening:
 
- Sundby Sejlforening har måtte tænke i nye baner for at imødekommende den efterspørgsel, der er på at tænke bæredygtighed ind i stævneafvikling. Plastic Change, som holdt åbningstalen for år tilbage, da vi startede med WOW, var et inspirerende samarbejde på mange måder. Stævnet havde dengang fokus på Verdensmål #livetundervandet. Stævnet blev afviklet på World Clean Up Day, forklarer han i en pressemeddelelse og uddyber:

- I år er vi lykkedes med at levere mere økologi, samarbejde med certificerede partnere og håndtere plastik mere bæredygtigt – alt sammen fordi vi mener, at selv en lille dråbe skaber ringe i vandet. Det er nemmere at være bæredygtige, end man tror, så vi opfordrer andre stævnearrangerer til at gå i gang, ligesom vi har gjort, påpeger Jesper Lorents.

En rollemodel

Copenhagen WOW Sailing Event har samtidig været startskuddet at afholde events, der tænker mest muligt på miljøet, ligesom stævnet er blevet forgænger for andre sejlsportsevents.

Eventen er derfor også indstillet til Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris, som uddeles til dette års Klubkonference.

- Det er målet, at de mange events skal være en inspiration for andre sejlklubber, men også at præge sejlerne og de kommende sejlere i en retning, hvor de har fokus på miljøet, påpeger Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen.

content-loader
content-loader
content-loader