Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den 12. december kl. 10 sættes spaden endelig i jorden på Eggertsvej i Nykøbing Falster, og det betyder, at Biltema kan åbne varehus nummer 17 i løbet af efteråret.

Spaden sættes i jorden til ny Biltema i Nykøbing Falster

Sejlerne får nu et sted mere at købe udstyr til båden. For den 12. december går byggeriet af Biltema i Nykøbing Falster i gang. Her tages første spadestik på det nye varehus, og hvis alt går efter planen, åbnes dørene for de første kunder i efteråret 2023.

 

Af Troels Lykke |

Sejlerne i Guldborgssund Kommune får nu et nyt sted at købe gear til båden.

Egentlig skulle der allerede have stået et færdigt varehus ved siden af Guldborgssundcentret allerede i begyndelsen af dette år.

Men manglen på både byggematerialer og håndværkere som følge af Coronakrisen har drillet detailkæden, der har ambitioner om at have 25 varehuse i Danmark.

Den 12. december kl. 10 sættes spaden endelig i jorden på Eggertsvej i Nykøbing Falster, og det betyder, at Biltema kan åbne varehus nummer 17 i løbet af efteråret.

- Det er vi rigtig glade for. Nykøbing Falster har længe har stået på vores ønskeliste overplaceringer i Danmark, fordi udviklingen i Guldborgssund-området går stærkt i disse år. Nu kan vi endelig tage første spadestik på en fantastisk beliggenhed ved siden af Guldborgsundscenteret,siger Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema Danmark.

Guldborgssund Kommunes borgmester Simon Hansen (S) glæder sig også til, at det nye varehus er en realitet.

12 km varmeslanger

Det nye varehus bliver på mere end 7000m2 og forventes at beskæftige op mod 40 medarbejdere. Udover det alsidige sortiment i butikken, vil varehuset også få et stort caféområde.

For nylig meldte Biltema ud, at man havde investeret milliarder i solceller til alle koncernens ejendomme i Norden som det første store skridt mod at nå visionen om at blive selvforsynende med energi i fremtiden.

CTS-styring af varme- og energiforbrug

I samtlige nye varehuse stiller Biltema derudover store krav til miljøvenlighed og bæredygtighed. Disse tænkes ind allerede før, byggeriet begynder - og længe efter det afsluttes.

Varehuset i Nykøbing Falster er ingen undtagelse. Det bliver blandt andet udstyret med intelligent

CTS-styring af varme- og energiforbrug samt tidsstyret LED-belysning, ligesom den 30.000 m2 store grund vil blive plantet til med blomster, buske og vilde græsser, der fremmer biodiversiteten.

12 km nedgravede varmeslanger sørger desuden for, at et jordvarmeanlæg leverer 225 kW varme og 170 kW køleeffekt.
 

content-loader
content-loader
content-loader