Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Upcoming Wing Foil-klasse passede perfekt ind i et stævnesetup

Den voksende Wing Foil-klasse var som eksperiment en del af Volvo Foiling Days 2022 på Aarhusbugten. Peter Hansen, sejlende baneleder for Wing Foil, beskriver selv Wing Foil som et bræt med en foil monteret under og wingen som en hybrid mellem et wingsurfsejl og en kite.

Af Troels Lykke |

Det ser sjovt og medrivende ud, når en gruppe wing foilere glider over bølgerne på deres bræt med hænderne omkring deres oppustelige wings i alle regnbuens farver.

Det kunne i weekenden opleves på Aarhusbugten, hvor den relativt nye foilklasse Wing Foil var en del af Volvo Foiling Days 2022, fortæller Sailing-Aarhus til bådpressen.

Bane som i SailGP

Mens Moth, A-Cat, Kite Foil og Wind Foil er faste klasser i Volvo Foiling Days, var Wing Foil med for allerførste gang. Klassen er nemlig så ny, at kun de færreste udøvende tidligere har deltaget i et stævne.

Ikke desto mindre bestod Wing Foil stævnet. Det mener baneleder Peter Hansen, der ved siden af sit virke som cheftræner i Elite- og Talentcenter Aarhus er passioneret fritids-wingfoiler og selv deltog som sejler.

- Wing Foil passer sindssygt godt ind i Foiling Days-konceptet. Vi beviste, at vi sagtens kan sejle ind og ud af en havn og sejle kapsejlads i springende fralandsvind, som vi oplevede det i lørdags. Så det gik over al forventning. Deltagerne var glade, og vi fik afviklet otte gode sejladser på én dag, fortæller Peter Hansen og tilføjer:

- Min opgave var også at prøve lidt forskelligt af, lege med formaterne og lægge forskellige baner. Jeg lagde nogle baner, som jeg selv syntes kunne være spændende at sejle, og egentlig endte vi op med noget, der minder om SailGP-banen. Det fungerede rigtig godt.

Wing Foil er let tilgængeligt

Peter Hansen beskriver selv Wing Foil som et bræt med en foil monteret under og wingen som en hybrid mellem et wingsurfsejl og en kite.

Den er ekstremt hurtigt voksende – også på verdensplan, og det er der ifølge sejlerne selv en god forklaring på.

- Wing Foil er superfedt på vandet, fordi det giver følelsen af at surfe og ride på bølgerne med foilen, og samtidig er det nemt at komme i gang med. Man kan sejle rigtig hurtigt både på kryds og læns. Wing Foil kan lidt det hele og er en god blanding af forskellige surfdiscipliner, forklarer Horsens-sejler Christian Rindom, der blev nummer tre i Foiling Days’ Wing Foil-klasse.

Håber på vokseværk

Både Rindom og Peter Hansen håber, at Wing Foil-klassen fortsætter sit vokseværk, og flere stævner popper op i de kommende år. Wing Foil ligner i hvert fald en genganger i næste års Volvo Foiling Days.

- Jeg tænker, at Wing Foil er med igen til næste år. Jeg håber også, at klassen vokser, så vi kan få endnu flere med. I år var der et rigtig godt miljø i gruppen, hvor vi delte viden og talte om, hvordan vi kan gøre det endnu sjovere at sejle kapsejlads i Wing Foil, fortæller Peter Hansen.

Se, hvordan det gik Wing Foil-klassen og alle øvrige klasser under Volvo Foiling Days her.

Hør hvad Peter Hansen fortæller om Wing Foils

content-loader
content-loader
content-loader