Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dirch Petersen fra Dragør Bådeværft står nu i spidsen for Skib & Båd. Foto: DI

Bådebygger-chef Dirch Petersen fra Dragør Bådeværft er ny formand i Skib & Båd

Efter at have siddet som formand for Skib & Båd i 13 år ønskede Jens Quorning at overlade stafetten til en anden. Jens fortsætter som menigt medlem i bestyrelsen.

Af Troels Lykke |

Bestyrelsen i Skib & Båd har på sit konstituerende møde valgt Dirch Petersen, Dragør Bådeværft, til ny formand.

Dirch Petersen er meget optaget af at sikre kvaliteten af branchens uddannelser og sidder som branchens repræsentant i de to uddannelsesudvalg LUU og UG7.

Dirch er også medlem af Dansk Industri's udvalg for små og mellemstore virksomheder (SMV-udvalget).

Dirch Petersen vil arbejde hårdt for at få forsikringsafgiften fjernet på kaskoforsikinger på både. Tidligere er den blevet sænket fra 1,34 pct. til 1 pct.

Imod at både fikses i Sverige

Dirch Petersen har før udtalt sig til Dansk Industri's online-nyt om bådbranchen:

- I sommeren 2020 havde bådeværfter og -forhandlere den dejlige oplevelse, at mange danskere pludselig købte både. Det medførte masser af optimisme og mere arbejde på værfterne. Herligt.

Det ærgerlige er, at vi stadig ser både sejle til blandt andet Sverige for at blive vinteropbevaret og få udført vedligeholdelsesarbejder det.

Sejler de ud, kvitterer den danske stat nemlig ved at refundere bådejerne forsikringsafgiften for den periode, hvor båden er i udlandet.

Og det er ikke kun omsætning på vinteropbevaring, vi går glip af. Også de større bådebyggeropgaver, såsom for eksempel et nyt teakdæk, bliver ofte udført i denne periode, fortalte Dirch Petersen fra Dragør Bådeværft.

content-loader
content-loader
content-loader