Gå til hoved-indhold
Redaktøren
Det fungerer upåklageligt i Juelsminde Havn, hvor havnefogeden Kenneth yder en fin service for de omtrent 500 bådejere i den populære havn. Nu er min Boheme 10 meter kommet op med mast på, det sparer mig for en masse arbejde. Foto: Troels Lykke
Redaktøren
Min båd blev slæbt til havnekranen, da jeg ikke kunne nå at lade mit batteri op til min el-motor fra Torqeedo.
Redaktøren
Redaktøren
Når man ikke bruger sin propel kan det ende sådan, det var nu let at skrabe muslingerne af.
Redaktøren
Min Drabant 24 i Rudkøbing nåede ikke at komme i vandet på grund af en flytning. Men i år skal den I så jeg kan sejle korte ture til Strynø og Marstal fx.

Nu er min Boheme 10-meter på land med mast på - I love it

Jeg er en af dem, der gaber over for meget. En Drabant 24 i Rudkøbing, hvor jeg bor lige udenfor, er fint, men en Boheme 10-meter i Juelsminde er lige lidt langt væk under en storm - og når batteriet skal lades op. Var jeg ansat til at passe på bådene, var jeg blevet fyret for længst.

Af Troels Lykke |

2021 har været noget af et udfordrende år for undertegnede redaktør her på Minbaad.dk.

Jeg slap da heldigvis for at tage til OL i Japan under den rædselsfulde pandemi, men jeg flyttede også fra Aarhus til Rudkøbing og har ikke rigtigt haft tid til mine både i år.

Redaktion flyttet til havnen i Svendborg

Nu sidder jeg på mit nye kontor, der ligger lige ud til havnen i Svendborg, hvor det i dag er noget højvandet. Byen er jo et fantastisk sted, ikke mindst hvis man er sejler. Min udsigt er til Danmarks Museeum for Lystbådesejlads og havnekontoret.

Men alt imens står min Boheme 10-meter i Juelsminde. Den står med mast på. Det var jo let nok at få båden på land. Her har man stativer, og ingen både væltede under Malik-stormen, selvom omtrent et par hundrede både har master på, mens de er på land.

Flere og flere ønsker netop at få deres både på land, fortalte havnechefen Kenneth, der sidste år udbød flere stativer til både, der vil op med master på. Jeg er nu en af dem. I love it.

Nu med fulddækkende GP Covers-presenning

Jeg har også fået købt en åndbar fibertex-presenning fra GP Covers i Skødstrup, nord for Aarhus. Det betyder, at mit teakdæk ikke svømmer i vand, men holdes tørt. Jeg håber også, at det holder båden tør, for der er mine sejl.

Som du kan godt kan regne ud - kære læser - så læser du her om en sejler, der ikke rigtigt passer på sit grej. For man skal - som min havnefoged sagde det i dag, da jeg talte med ham - se til sin båd, når det eksempelvis stormer. Det gjorde jeg ikke, men presenningen er der stadig, kunne havnefoged Kenneth fortælle mig.

Han fortalte mig også, at jeg kunne låne et dobbelt-stik, så jeg kan komme til Juelsminde og lade mit 48 volt lithium-batteri op. Håber ikke, det er for sent. Det skal snart ske. 

Jeg har godt nok dårlig samvittighed over ikke at passe ordentligt på mine både. Var mine både to børn, var de forlængst blevet fjernet af kommunen.

Heldigvis fik min Drabant 24 i Rudkøbing en tung dækkende presenning over sig i efteråret, så der ikke kommer vand i kahytten eller i cockpittet, hvor der er apteret teak i bunden. Så noget lykkedes da.

Endelave, Samsø og Anholt venter

Jeg glæder mig så meget til, at det bliver forår, så skal jeg igen sejle til Samsø, Endelave, Lillebælt og Anholt med Bohemen samt til Strynø, Marstal og andre steder med den lille Drabant 24. 

Nogle spørger mig, hvorfor jeg har en Boheme 10-meter i Juelsminde, når jeg selv bor ved Rudkøbing på Langeland. Svaret er enkelt: Der er kort afstand til de mange øer, som er fantastiske at besøge.

Troels,
Redaktør 

content-loader
content-loader
content-loader