Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ralph Jensen i sin Thurø 33. Al interiør er smidt ud og skroget er forstærket indefra og skroget er sprøjtelakeret. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Ralph Jensen renoverer sin ældre Thurø 33 på 5. år - en dag vil han bo i båden

Det går langsomt for den 57-årige sejler, der selv bygger alt, hvilket vil koste Ralph Jensen 800.000 kroner. - Og jeg er blevet for gammel til at banken vil låne mig penge, derfor sparer jeg op til materialer, siger han. Vi besøgte ham i en kold lade uden for Haderslev. Se video.

Af Troels Lykke |

Ralph Jensen købte i 2016, for 95.000 kroner, en Thurø 33 fra 1977, der oprindeligt blev bygget af LM Glasfiber og apteret hos Walsteds Bådeværft på Thurø.

En populær båd, der er designet af Niels og Peter Roost. Siden 1974 til 1987 er der bygget 32 styk af Thurø 33'eren, og i dag findes stadig en aktiv Thurø 33-klub.

Heldigvis ved Ralph Jensen noget om bådebyggeri. Han har arbejdet for X-Yachts som rigger i en kortere periode og stået for reparationer, ligesom han har bygget master for John Mast.

- Jeg har taget alt ud af båden, også hovedskottet. Jeg har derefter lagt otte millimeter rustfri stål som bundstokke og glasset 460 gram glasfibermåtte på, derefter kan kølen bedre holdes på plads. På tværs af båden har jeg sat et tværgående spant med skum i midten for at gøre båden så stiv som muligt, så skroget ikke kan vride, forklarede den praktiske sejler, da vi talte med ham for et år siden. 

Nu har vi i december 2021 besøgt ham, hvilket man kan se i videoen i bunden af artiklen.

Knæ ved røstjern er også forstærket af sejleren for at kunne klare et søjletryk på 15 tons fra riggen. En ingeniør fra X-Yachts har hjulpet med beregningerne.

Budget lyder på 800.000 kr. - pengene mangler

Selve skroget på Thurø 33'eren er sprøjtelakeret. Nyt interiør i kahytten er også glasset. Noget, der tilsammen koster, men Ralph Jensen har ikke penge til det i øjeblikket.

- Ud over de 95.000 kroner, jeg gav for båden, har den stået mig i 250.000 kroner, og jeg skal bruge yderligere 250.000 kroner til også at få ny rig og mast hos John Mast i Greve. Masten skal være én meter højere end standard.

Han skal ligeledes have nye sejl, hynder, el, instrumenter, vand og varme. Alt i alt regner han med, at det vil løbe op i 800.000 kroner, tidligere lød budgettet på 600.000 kroner.

Den praktiske sejler håber at være færdig i 2023, måske 2024. Meningen er, at han vil bo i båden.

content-loader
content-loader
content-loader