Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra klokken 23.15 kan besøgende nyde festfyrværkeriet i Aalborg. Foto: The Tall Ships Races Aalborg / Facebook

Lørdag venter Danmarks største festfyrværkeri under The Tall Ships Races i Aalborg

Et fyrværkerishow, der ikke tidligere er set magen i Danmark, sender de smukke sejlskibe afsted fra Nordjylland. Eventen åbner officielt i torsdag. 700.000 besøgende forventes at lægge vejen forbi.

Af Sara Sulkjær |

Over 40 smukke sejlskibe fra hele verden er samlet i Aalborg. Sejlskibe, der alle er en del af den ikoniske kapsejlads, The Tall Ships Races.

Efter at være startet i Esbjerg først i juli, har skibene besøgt Holland og Belgien, inden den afsluttende fest venter i den nordjyske hovedstad. En fest, der varer fire dage og får besøg af omkring 700.000 gæster fra ind- og udland.

Vil slå gammel Danmarksrekord

Også i 2019 havde Aalborg besøg af Tall Ships-flåden. Et besøg, der ligeledes bød på dét, der dengang var Danmarks største fyrværkeri.

- Det var fantastisk at få lov til at invitere Aalborg, Nordjylland og gæsterne fra det øvrige Danmark og udland på en uforglemmelig totaloplevelse i 2019, hvor fyrværkeriet stod utroligt smukt med de flotte sejlskibe som kulisse, fortæller erhvervsmand Eigild Christensen, der stod bag showet.

Nu gør han det igen. Lørdag vil skibe, besætninger og besøgende bades i et smukt farvet skær, når fyrværkeriet pryder aftenhimlen over Aalborg:

 - Da muligheden bød sig for at gentage succesen, var det ikke svært at træffe valget. Selvfølgelig skal vi have et fyrværkeri i verdensklasse i 2022, og det skal ikke stå i skyggen af tidligere års fyrværkeri, fastslår Eigild Christensen på sejladsens hjemmeside.

Crew-parade fredag

Ikke kun festfyrværkeriet er et besøg værd. Torsdag åbner eventen officielt, men allerede onsdag gik en række kunstnere på scenen, mens den helt store crew-parade går gennem de nordjyske gader fredag.

Et besøg på skibene, live-musik fra feststemte artister og meget andet er ligeledes på programmet lørdag, inden besøget afsluttes med et brag af et festfyrværkeri om aftenen.

Søndag eftermiddag sætter sejlskibene atter kurs mod nye kyster, alt imens nysgerrige kan vinke besætningerne godt på vej fra kajkanten.

Læs mere og se programmet for The Tall Ships Races i Aalborg her.

Kilde: The Tall Ships Races

content-loader
content-loader
content-loader