Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det frivillige Dansk Søredningsselskab hjalp fire mennesker fra denne båd og bragte dem sikker tilbage til Holbæk Marina. Foto: Dansk Søredningsselskab

Skypumpe med 42 m/sek. flytter sejlbåd og mandskab og tung turbøje ind på lavt vand

Maxi Mixer fra Holbæk lå for svaj ved en turbøje øst for Orø. Indtil skypumpen kom over båden og deres besætning. Maxien flyttede den flere tons tunge bøje omkring 20 meter indtil båden ramte grunden. Der var fire personer om bord på båden, fortæller Dansk Søredningsselskab i Lynæs.

Af Troels Lykke |

En voldsomt skypumpe med vindhastigheder op til 42 m/s ramte torsdag aften området mellem Holbæk og Frederiksværk.

Dansk Søredningsselskab i Lynæs forklarer:

- Vi blev kaldt ud til en Maxi Mixer som lå for svaj ved en turbøje øst for Orø. Indtil skypumpen kom over båden og deres besætning. Maxi´en flyttede den flere tons tunge bøje omkring 20 meter indtil båden ramte grunden.

Båden var, som det ses på billedet, kommet på lavt vand.

- Desværre var båden så langt drevet ind at vi ikke var i stand til at trække den fri igen. Vi har derfor evakueret besætning bestående af fire mennesker og bragt den sikker tilbage til Holbæk Marina. Ejeren er medlem af DSRS, skriver DSRS Lynæs.

Båd i området oplevedet også skypumpe

Christina Løvgreen Madsen, der også var i området da skypumpen kom, forklarer på sin facebook-side:

- Aftentur til Vellerup Vig blev pludseligt til et voldsomt regn og tordenvejr med blæst som vi aldrig har oplevet før, fik desværre ingen billeder da vi måtte holde på både børnebørn og alle lynlåse i båden da de blev revet op af vinden.

- Det blev dog hurtigt fint vejr igen og da vi sejlede hjem opdagede vi en sejlbåd der trods den lå til en ankerbøje var blevet kastet mod land og lå på siden, ankerbøje var blevet revet løs af vinden, de fortalte de havde målt vindstød på 42 m/sek. og nu ventede på søredningen, forklarer Christina Løvgreen Madsen.

content-loader
content-loader
content-loader