Gå til hoved-indhold
Havne
Agterdækket på Courage. Nedgnavningen er igang i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Slut med at regninger på udtjente træskibe hænger på Rudkøbing kommune

Havnefoged Kim Rasmussen gav budskabet til ejere af en særlig kategori af større skibe i træ, for at få Rudkøbings fiskerihavn og beddingsområde rømmet for sunkne eller synkefærdige fartøjer samt skibe under årelange og tilsyneladende udsigtsløse renoveringer.

Af Troels Lykke |

- Der var måske et par stykker, som godt kunne være blevet her, men jeg er nødt til at behandle alle ens, forklarer Kim Rasmussen til Søsiden, Fyns Amts Avis - se flere billeder.

I Rudkøbing og andre havne kan skibe i den skitserede kategori være potentielle udgiftsbomber. For havnefogeden er denne påstand ikke blot en teoretisk risiko. Som andre havne har Rudkøbing oplevet træskibe springe læk og synke til bunds.

Hvis fartøjets ejer ikke vil eller kan betale en bjergning af sit skib, hænger regningen på havnens ejer.

I Rudkøbings tilfælde er ejeren Langeland Kommune. Og på rådhuset skal man ikke lede længe for at opklare, hvad entreprenørarbejde og efterfølgende miljømæssig korrekt bortskaffelse af et  skibsvrag kan koste.

De senere år har budt kommunen på flere fakturaer til denne konto, og snart vil en ny regning dukke op. Nederst på den vil stå et beløb i omegnen af 100.000 kr.

Entreprenør hyret ind

Skatteborgernes udgift dækker disse dages bortskaffelse af havnens mangeårige problembarn, det sunkne vrag af galeasen Courage.

Til opgaven har kommunen hyret en lokal entreprenør med speciale i nedbrydning. For nylig har entreprenøren kondemneret badehotellet i Spodsbjerg. Til begge opgaver er anvendt en hydraulisk kæbe påmontret en større gravko.

Kilde. Søsiden, Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader