Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tilføjelsen af C.P. Lübeck, der har konkurreret for Danmark i Nacra 17 og 49'er-klassen ved de seneste to olympiske lege, betyder et fornyet fokus på talentudvikling på det danske hold. PR-foto

En dansker, svensker og australier nu på Sehesteds F50'er

Sehested tilføjer erfarent mandskab og nyt talent til Denmark SailGP Team i sæson 3 af verdens hurtigste sejlsportsliga. Tilsammen har de nye sejlere på Rockwool-holdet deltaget i America's Cup, GC32 Racing Tour og World Match Racing Tour.

Af Troels Lykke |

En uge inden årets SailGP skydes i gang på Bermuda, løfter Denmark SailGP Team præsenteret af Rockwool sløret for en ny, blandet atletliste med danske olympiske stjerner, ekstra international styrke og en udvidet talentudviklingspulje.

Holdet, der sejlede sin første SailGP-sæson i 2021-22, sluttede sæsonen på en samlet sjetteplads i den globale kapsejlads. Nu tilføjer skipper Nicolai Sehested Luke Payne (AUS), Julius Hallström (SWE) og den danske olympiske atlet C.P. Lübeck til sin SailGP-besætning.

- Jeg er glad for at kunne fremvise dette unge, talentfulde og ambitiøse hold forud for vores nye sæson i SailGP, siger Nicolai Sehested og uddyber:

- Vi har haft fokus på at opbygge et blandet hold i absolut verdensklasse med dybde og solid international erfaring, der er suppleret med de bedste unge danske talenter. Jeg er overbevist om, at holdet kan nå gode resultater i sæson 3.

Stærke profiler med international erfaring

Både Payne og Hallström bringer et væld af kapsejladserfaring til det danske team. Tilsammen har de deltaget i America's Cup, GC32 Racing Tour og World Match Racing Tour.

Payne, der kommer fra Fremantle, Australien, sejlede med Japan SailGP Team i sæson 2 og har tidligere sejlet i America's Cup med NYYC American Magic.

- Luke er i mine øjne en af de bedste grindere i verden. At tilføje ham til vores hold er derfor en stor gevinst. Han har været med i mange år og har en masse erfaring i toppen af branchen. Han kommer til os med helt nye måder at gøre tingene på, der kan være med til at forbedre vores sejlads.

- Jeg har selv sejlet med Luke tidligere og kender ham rigtig godt. Jeg ved, at hans personlighed vil passe godt ind på holdet. Det er vigtigt, at man har en god blanding af personligheder, af mennesker, der vil præstere og have hinandens ryg i gode og dårlige tider. Sådan én er Lukas, understreger Nicolai Sehested.

Dansk-svensk maskine

Også holdets nye svenske kollega bliver bogstaveligt talt en styrke for teamet: 

- Hallström, der tidligere har sejlet Red Bull Racing i GC32 Racing Tour og deltog i Red Bull Youth America's Cup i 2017, blev den første svenske SailGP-løbsvinder nogensinde i San Francisco i marts, efter at han hoppede ombord på den danske båd til sæsonens sidste Sail Grand Prix.

- Julius er halvt dansk, halvt svensk og nok en af de stærkeste vikinger, man kan finde. Han er den stærkeste atlet i SailGP, en maskine fra top til tå, så han bliver et fantastisk aktiv for os.

Parret, Payne og Hallström, vil tilføre øget styrke til de danske rækker, når Lars-Peter Rosendahl træder ud af holdet efter at have deltaget i sæson 2.

Fokus på talentudvikling

Tilføjelsen af C.P. Lübeck, der har konkurreret for Danmark i Nacra 17- og 49'er-klassen ved de seneste to olympiske lege, betyder et fornyet fokus på talentudvikling på det danske hold.

- Lige fra begyndelsen har vi haft to mål. Det første er at vinde SailGP. Jeg tror, at vi er på rette vej efter vores første sæson i denne liga. Som vi viste i San Francisco, udfordrer vi de store hold på deres hjemmebane. Med lidt mere konsekvens kan vi blive en reel trussel, påpeger Sehested og fortsætter:

- Det andet er at udvikle danske foilingtalenter og samtidig skabe og inspirere den næste generation af SailGP-atleter. Vi har allerede tilføjet Anne-Marie (Rindom) og Katja (Salskov-Iversen) forud for sæson 2, og C.P. slutter sig til vores rækker med henblik på at udvikle sine kompetencer i F50-katamaranen.

- C.P. er en af de bedste foilingsejlere, vi har i Danmark, og er en enormt dygtig atlet. Han har brugt mange år på at sejle i den olympiske verden og tager nu skridtet ind i SailGP. Det er en helt ny verden for ham, men ligesom med Katja og Anne-Marie er jeg sikker på, at han hurtigt vil finde rytmen.

Med Lübeck på holdet tages endnu et skridt mod også på holdkortet at gøre det nationale team så dansk som muligt:

- Vores ambition er at skabe det bedste danske sejlerhold, vi kan, og derfor skal vi blive ved med at identificere de bedste talenter og skabe muligheder for at få succes i SailGP på langt sigt. Det har været fantastisk at have Katja og Anne-Marie på holdet. De har på overbevisende manér bevist, at kvindelige sejlere kan håndtere en F50-katemaran og forsvare deres pladser i verdens hurtigste sejlsportsliga. Vi er fokuseret på at opbygge talentmassen yderligere i sæson 3.

”Vi vil udfordre status quo”

Med udsigt til sæson 3 indrømmer Sehested, at der er store forventninger til det danske hold, men han tilføjer, at presset kun er en fordel:

- Vi ser os selv som et hold, der er med i kampen om podiepladserne. Det sætter selvfølgelig holdet under pres, men det her er sport, og pres er den drivkraft, der skal til for at flytte os fremad. Presset tager udgangspunkt i os selv og vores egne forventninger.

Et pres, der matcher teamet og dets engagement på træningsbanen, mener Sehested:

- Kendetegnene ved holdet er, at det er hårdtarbejdende, sjovt, ungt og friskt, og sultne efter at præstere godt nok til at udfordre de mest erfarne hold i SailGP.

- Vi ønsker at udfordre status quo. Vi har vist, at vi under de rette forhold kan slå ethvert hold i SailGP. Vi skal bare gøre det mere konsekvent. Det starter på Bermuda.

Denmark SailGP Team - besætning, sæson 3:

Nicolai Sehested (DEN) – Driver

Rasmus Køstner (DEN) – Flight Controller

Tom Johnson (DEN/AUS) – Wing Trimmer

Hans-Christian Rosendahl (DEN) – Grinder

Luke Payne (AUS) – Grinder

Julius Hallström (SWE) – Grinder

Martin Kirketerp (DEN) – Grinder

Katja Salskov-Iversen (DEN) – Development Athlete

Anne-Marie Rindom (DEN) – Development Athlete

C.P. Lubeck (DEN) – Development Athlete

Sæson 3 - program:

14.-15. maj 2022 - Bermuda Sail Grand Prix

18.-19. juni 2022 - United States Sail Grand Prix | Chicago

30-31 juli 2022 - Great Britain Sail Grand Prix | Plymouth

19.-20. august 2022 - Rockwool Denmark Sail Grand Prox | Copenhagen 

10.-11. september 2022 - France Sail Grand Prix | Saint-Tropez

24.-25. september 2022 - Spain Sail Grand Prix | Cadíz

12.-13. november 2022 - Dubai Sail Grand Prix

14.-15. january 2023 - Singapore Sail Grand Prix

18.-19. marts 2023 - New Zealand Sail Grand Prix | Christchurch

6.-7. maj 2023 - United States Sail Grand Prix | San Francisco

content-loader
content-loader
content-loader