Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
49er FX-besætningen med Andrea og Johanne Schmidt fra Aarhus er nu inde i varmen, hvor der kommer Team Danmark-penge til sejlerne. Foto: Selfi

ILCA 6er Anna Munch og 49er FXerne Andrea og Johanne Schmidt er nye på landsholdet

- Særligt i 49er, 49er FX, ILCA 6 skulle gerne være sikre bud på danske både ved OL i 2024, siger sportschef Thomas Jacobsen. Dansk Sejlunion har netop sat navne på sejlere, der er udtaget til Sejlerlandsholdet, Ungdomslandsholdet og Udviklingslandsholdet for 2023.

Af Troels Lykke |

2023  bliver et spændende år, hvor det helt store fokus er rettet mod nationskvalifikationen til OL 2024, der fordeles ved VM i Haag til august.

Der hviler derfor et vist pres på landsholdssejlerne allerede fra begyndelsen af året, siger sportschef Thomas Jacobsen.

– Det er et hold med en meget stor opgave foran sig - nemlig at kvalificere Danmark til de olympiske lege. Det, tror vi også på, de kan, og særligt 49er, 49er FX, ILCA 6 skulle gerne være sikre bud på danske både ved OL i 2024, siger han og fortsætter i en pressemeddelelse fra DS:

– Nacra, ILCA 7 og IQ foil M/K er derimod alle klasser, hvor vi har noget ’ground to cover’. Men vi tror på dem og satser på at kvalificere fem-seks klasser totalt, siger han.

Tre nye sejlere i toppen
Foruden de seks landsholdssejlere fra sidste år er tre nye sejlere rykket fra Udviklingslandsholdet op til Sejlerlandsholdet, der er for de dygtigeste sejlere med resultatforventninger.

Det gælder ILCA 6-sejler Anna Munch og 49er FX-besætningen med Andrea og Johanne Schmidt.

Det er derfor også et landshold, der spænder bredt i erfaringen, og hvor OL-satsningen for størstedelens vedkommende er ny.

– Kontinuitet er selvfølgelig vigtigt for medaljer, men udskiftningen i toppen giver omvendt plads til at dyrke talenter og bredden i dansk sejlsport. Det er et interessant år, vi går i møde med vigtige kapsejladser rundt om i verden, og vi glæder os til at gøre danskerne stolte!

Se sejlerlandsholdet her

content-loader
content-loader
content-loader