Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
M32-klassen sørger over tabet af Hayden Goodrick, en sejler og en ven, der har været med i klassen lige fra begyndelsen. Her ses han i Midtown Cup. Foto: Stephen Cloutier
Kapsejlads
M32 WORLD MIDTOWN CUP 1

38-årig kapsejler Hayden Goodrick fik brystsmerter ved stævne og afgik kort tid efter ved døden

Tragedie i stævne i USA. Mellem sejladserne i Newport, RI, underrettede en M32er kapsejladskomitéen om, at Hayden Goodrick havde smerter i brystet. Han blev transporteret til den nærmeste havn, hvor en ambulance ventede, derfra endte det tragisk.

Af Troels Lykke |

Lørdag den 4. juni 2022 sejlede M32-feltet i den nordamerikanske sæsonstart i Newport, RI. Vejret var dejligt. Solskin, 12-14 knob sydlig vind og fladt vand.

Mellem sejladserne underrettede en båd kapsejladskomitéen om, at en sejler havde smerter i brystet. Sejleren Hayden Goodrick blev overført til sikkerhedsbåden for transport til den nærmeste havn og møde med en ambulance, fortæller M32-klassen.

Under transporten mod hospitalet blev sejlerens tilstand forværret, og der blev sat gang i hjerte-lungeredning. Ved kajen tog redningspersonalet over og fortsatte behandlingen, og han blev transporteret til Newport Hospital. Vi er kede af at dele med jer, at hans liv var tabt.

Tabet af en ven

M32-klassen sørger over tabet af Hayden Goodrick, en sejler og en ven, der har været med i klassen lige fra begyndelsen.

Hayden var en enestående person og en yderst succesfuld sejler, han forlod os alt for tidligt og vil blive dybt savnet og altid husket. Vores hjerter og bønner er hos hans familie og venner.

Kapsejlads sluttede før tid

Regattaen sluttede efter denne tragiske begivenhed. Holdene mødtes den følgende morgen til en sammenkomst, hvor de modtog førstehåndsinformation om, hvad der var sket fra de involverede, og derefter delte minder og historier om Hayden.

Senere på dagen blev der arrangeret en ikke-scorende sejlads, hvor hold kunne gøre det, vi alle ved, at Hayden elskede: tage ud at sejle.

Født i New Zealand boede i USA

Hayden, der kun blev 38 år, blev født i New Zealand og boede i Colorado. Han var grundlægger af det amerikanske One Sailing-team, der vandt adskillige World Match Racing Tour-begivenheder og World Match Racing Tour Championship i 2013.

Han var en talentfuld snowboarder og snescooterkører fra sit hjem i bjergene. Hayden var en sejler i verdensklasse på tværs af flere klasser, herunder M32, Melges 20/24/32 og America's Cup hos BMW Oracle's 2007 i Valencia.

content-loader
content-loader
content-loader