Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Århundredets kapsejlads - Netflix fortæller historien om Australiens spektakulære sejr i America's Cup

1983 bliver et vendepunkt i America's Cup-sejladsens historie. Efter 132 år skubbes de ellers så suveræne amerikanere af tronen. En trone, der i stedet overtages af en gruppe australske underdogs. Se den officielle trailer her.

Af Sara Sulkjær |

I 132 år havde den eftertragtede America's Cup-pokal haft sit faste ståsted i New York Yacht Club. Der var ingen over, og der var ingen ved siden af de suveræne amerikanere.

Lige indtil en gruppe australiere kom i vejen. Med indikation, en stålfast vilje og et imponerende gåpåmod formåede underdogsene i 1983 at fravriste de mangeårige vindere trofæet.

Interviews med vindere og tabere

Sejren er imponerende. Så imponerende, at streamingtjenesten Netflix i dag lancerer en helt ny dokumentar om begivenhederne før, under og efter sejladsen:

- Den fortæller historien om den skrappe gruppe af australiere, der slår sig sammen for at detronisere New York Yacht Club og bryde den længste sejrsrække i historien – 132 år! – i den mest prestigefyldte sejlerkonkurrence i verden, forklarer Netflix selv om dokumentaren.

Sejlere fra både det australske og amerikanske team deler deres historier, ligesom der i dokumentaren er videoer fra træningen og selve kapsejladsen.

Du kan se den 1 time og 23 minutter lange dokumentar på Netflix her.

content-loader
content-loader
content-loader