Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
64-årige Erik Skov Madsen ses her under en Silverrudder-sejlads rundt om Fyn med start og slut i Svendborg. Foto: Silverrudder

Fynsk forsker er vild med det enkle liv på Folkebåden uden indenbords motor og kun to sejl

Fynboen Erik Skov Madsen forsker i produktionssystemer og cirkulær økonomi på Syddansk Universitet, hvor han også er lektor. På Folkebåden er det akademiske arbejde byttet ud med vind, vejr og luft. Han har eksempelvis deltaget i solosejladsen Silverrudder.

Af Troels Lykke |

Af Daniel Tidemann, Folkebådsklubben

64-årige Erik Skov Madsen er til daglig forsker, men har også en baggrund som håndværker. Derfor holder han også ekstra meget af det praktiske arbejde, som Folkebåden kaster af sig. Han har sejlet i 12 år og nyder det afbræk, Folkebåden giver fra hverdagen.

Nogle af planerne for den kommende sæson er allerede lagt, men først og fremmest ser Erik allermest frem til bare at komme af sted.

- Jeg glæder mig bare til at komme ud og sejle nogle ture. Jeg skal rundt om Langeland. Jeg tror også, at jeg skal til Kiel. Jeg har en datter, der bor dernede, fortæller Erik.

Erik sejler med mange forskellige – både med familie og venner, men også nogle gange alene på aftenture.

- Det er et dejligt frirum fra en hverdag med meget teori og læsning, fortæller han.

Erik nyder det enkle liv på Folkebåden

Noget af det, Erik allerbedst kan lide ved Folkebåden, er, at den giver plads til det enkle.

- Båden er en spejderbåd, og den er nem at gå til. Det er det enkle liv. Der er ingen indenbords motor, og der er kun to sejl, fortæller Erik.

Udover bådens unikke brugervenlighed, har Folkebåden også en flot designmæssig stil, mener Erik Skov Madsen. Derudover elsker han som gammel håndværker at sætte båden i stand.

- Det er en flot båd, og det er en klassisk båd. Uanset hvor jeg kommer, får jeg at vide, at det er en flot båd, og det synes jeg jo også selv. Jeg er gammel håndværker, så jeg kan også godt lide at gå og skrue på den og holde den i fin stand samt det træarbejde, der er ved den, siger Erik Skov Madsen.

Eriks Folkebåd er navngivet Frøken Himmelblå, og han glæder sig til endnu en sommer, hvor det handler om at blive udfordret af elementerne og nyde friheden.

content-loader
content-loader
content-loader