Gå til hoved-indhold
Tur
Sejlads kan lige præcis dét der skal til for at bringe os sammen om et fælles mål, fortæller mOcean. PR-foto

Hvorfor lære at sejle? Kursus på fem dage i 44-fods sejlbåd

Sponsorindhold. Hvorfor lære at sejle? Hvad får man ud af det? Hvad er det for en følelse, det giver? - Kurset foregår over fem dage, hvor vi sejler og bor sammen på Echo, vores 44 fod lange Jeanneau Sun Magic, fortæller mOcean.dk.

Af Troels Lykke |

Sponsorindhold:

Måske kan du allerede forestille dig følelsen af vind i håret, bølgernes rullen, der får skibet til at bevæge sig, og din krop, der forsøger at finde rytmen?

Vækker det noget i dig? Og hvorfor tror du, at det kunne være fedt at lære at sejle?

Livet er fyldt med oplevelser

- Hvad vi vælger at bruge vores tid på, er med til at definere, hvem vi er. Hvem vi vælger at dele oplevelserne med, er med til at påvirke, hvem vi bliver, forklarer kursusudbyderen mOceans og fortsætter:

- Vi lærer af hinanden og udvikler os, når vi samles om et fælles mål. Vi bliver klogere på os selv og på hinanden, og sammen får vi minder og måske endda venskaber for livet. Sejlads kan lige præcis dét, der skal til for at bringe os sammen om et fælles mål.

Det kræver udholdenhed, samarbejde og koncentration at lære at sejle et skib fra A til B ved hjælp af vindens kraft og besætningens evner til at hjælpes ad og løfte i flok.

Belønningen er stor. På trods af søsyge, blå mærker og trætte kroppe vil ankomsten til en destination og gennemførslen af en sejlads fylde os med selvtillid og mod. Mod på at kaste os ud i nye udfordringer og selvtilliden til at vide, at dét skal vi nok klare.

- Og det er lige præcis derfor, at det er så fedt at sejle. Det giver os mod på livet, mener mOceans.

mOceans duelighedskursus tager udgangspunkt i fællesskabet

- Har du brug for at gøre noget godt for dig selv? Springe ud af de vante rammer og udfordre dig selv med en givende og livsbekræftende oplevelse? Så er mOceans duelighedskursus måske lige præcis dét, du skal kaste dig ud i, mener kursusudbyderen.

mOceans duelighedskursus tager udgangspunkt i fællesskabet, fordi det netop er iblandt andre mennesker, at vi lærer allermest – både om os selv og hinanden.

At sejle en båd fra A til B kræver samarbejde, og i denne proces udvikler vi vores sociale og faglige kompetencer.

Vi bliver udfordret både fysisk og mentalt af bådens bevægelser i bølgernes gang, samt af det arbejde der ligger i at sætte sejlet i en rivende vind og styre båden gennem bølger og strøm.

Der er mange ting at tage højde for, når man skal sikre sig at komme helskinnet og sikkert frem til den rette destination. For nogle kan dette være mere udfordrende en for andre, men fælles for alle er det en givende og lærerig oplevelse.

- Er I en gruppe mennesker, som godt kunne tænke jer at styrke jeres samarbejdsevner og sociale kompetencer, så er mOceans duelighedskursus den oplagte mulighed for jer, påpeger udbyderen.

Kursus over fem dage

Kurset foregår over fem dage, hvor deltagerne sejler og bor sammen på Echo, virksomhedens 44 fod lange Jeanneau Sun Magic.

På kurset vil deltagerne blandt andet lære at lægge båden til og fra kaj, hvilket er en større samarbejdsøvelse i sig selv. De vil lære at lægge en kurs på et søkort, hvor der tages højde for vind og vejr, og de vil lære at sætte sejl og styre båden med vindens kraft efter den kurs, de selv har lagt.

- I får en fælles oplevelse, som udvikler jer hver især og samtidig bringer jer tættere sammen. Oveni får I en forsmag på, hvad det vil sige at sejle tursejlads, og hvad det kræves at sejle egen båd, slutter mOcean.

Du kan læse mere om duelighedskurserne på hjemmeside: www.mOcean.dk

content-loader
content-loader
content-loader