Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En fransktalende storebror havde tidligt mandag morgen havde slået alarm, så Forsvarets Søredningstjeneste to helikoptere og tre skibe blev sendt ud for at lede efter den 23-årige. Arkivfoto: Erik Venøbo

Ung mand hoppede i vandet ved Langeland for at undgå militærtjeneste i Syrien

Manden hoppede frivilligt i vandet i mandags fra et fragtskib og kæmpede to timer mellem Lohals og Lundeborg. Det kostede den 23-årige livet. Det var angiveligt et forsøg på at undgå militærtjeneste i Syrien. Han ville i stedet mødes med sin bror på Langeland, fortæller Fyns Amts Avis.

Af Troels Lykke |

Den 23-årige var ombord på et fragtskib, men hoppede lidt før klokken fem om morgenen i vandet for at svømme i land. Kort efter slog en person på Langeland alarm til politiet. Nu viser det sig, at anmelderen var den 23-åriges storebror.

Det oplyser politikommissær Rasmus Tyllesen fra Fyns Politi i Svendborg.

- Efter at have snakket med broren, har vi en tese om, at forurettede skulle tilbage til Syrien, hvor han skulle tilgå militæret, og at det var det, han ville undgå. Om det er en form for værnepligt, ved jeg ikke, men det er vores tese, at det var en forsøg på at undgå militærtjeneste, der fik ham til at hoppe i vandet og forsøge at svømme ind til sin bror, fortæller Rasmus Tyllesen til Fyns Amts Avis.

Omkom på hospitalet

Da den fransktalende storebror tidligt mandag morgen havde slået alarm, sendte Forsvarets Søredningstjeneste to helikoptere og tre skibe ud for at lede efter den 23-årige.

Man fandt klokken 5.37 en redningsvest og klokken 6.50 den 23-årige mand i vandet. 

Manden blev ved 18-tiden erklæret død på OUH.

Kilde: Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader