Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Formand for bådbranchen Quorning: Vi har tjent godt de sidste to år men nu stopper sejlerne lidt op

- Bådbranchen har haft et kæmpe boost, men lige nu er vi ramt af Ukraine-krig, inflation og høje priser, så folk holder lidt igen og brugtmarkedet for både er stoppet op, men bådværfterne og bådforhandlere har virkelig solgt godt indtil nu, siger formand for Skib & Båd, Jens Quorning.

Af Troels Lykke |

Vi mødte brancheformand for Skib & Båd Jens Quorning forleden under et pressemøde i Tuborg Havn. Et møde, der handlede om verdens største bådmesse, boot, som finder sted i januar 23.

Her fik vi et interview med Jens Quorning, der til dagligt er direktør for succesfulde Quorning Boats i Skærbæk.

Jens Quorning slår fast at bådbranchen har haft to fantastiske salgsår under coronatiden, hvor danske sejlere virkelig har købt ind, så kassekreditterne bør være i plus lige nu.

- Hvis man ikke har kunnet tjene penge de sidste to år i bådbranchen, så har man ikke en bettigelse i vores branche, det siger jeg for egen regning, lyder det fra Quorning til minbaad.dk.

Prisstigninger på 15-20 procent

Men nu er det også godt hvis de danske forhandlere, sejlmagere, bådbutikker, bådværfter og andre i branchen står godt økonomisk, for der er kommet mørke skyer ind over med høje boligrenter, høje el- og gaspriser og faldende huspriser, så danskerne holder lidt igen.

Dertil kommer at priserne på både og udstyr, ifølge Jens Quorning, er steget mellem 15 og 20 procent de sidste to år.

- Det skyldes prisstigninger fra leverandører og uhørt høje fragtpriser, siger han.

Vi er ramt af Ukraine-krig og inflation

Jens Quorning forklarer videre.

- Lige nu er vi ramt af Ukraine-krig, inflation og høje priser, så folk holder lidt igen og brugtmarkedet for både er stoppet op, men bådværfterne og bådforhandlere har virkelig solgt godt indtil nu.

Men brancheformanden er optimistisk.

- Danmark er omgivet af vand, der vil altid være brug for bådværfter, sejlmagere, bådbutikker og andet. Så jeg er bestemt optimistisk, siger Quorning.

content-loader
content-loader
content-loader