Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Birgitte var også ildsjæl som formand i Gilleleje Sejlklub og fik tiltrukket afholdelse af VM 505 og senere mange andre store stævner i GSK-regi. Foto: Jens-Kristian Søgaard

Doublehand-sejler Birgitte Søgaard fra Gilleleje Sejlklub er gået bort

J/105-sejler Birgitte Søgaard har i en alder af 63 år tabt til kræften. Birgitte brændte for sejlsporten. Udover at være formand for Gilleleje Sejlklub, var hun medstifter af organisationen for short- og singlehandsejlads i Danmark.

Af Troels Lykke |

Eksmand og sejler Carsten Barlebo skriver i mindeord til minbaad.dk om Birgitte Søgaard, der sov ind i lørdags efter længere tids sygdom:

Birgitte Søgaard var født i Fredrikshavn i 1958. Hun er uddannet farmaceut og var senior Expermintal Scientist på Lundbeck de sidste 25 år.

Birgitte var en meget aktiv sejler. Hun har sejlet Laser jolle siden hun var 11 år. Hun var en af de første kvindelige sejlere som satsede på international Laser-kampagne i gruppen med Pia Bay og Sussi Svennngsen og Hellerup-gruppen.

Hun sejlede første Laser VM i 1979 og sejlede siden kvinde Laser-VM de følgende 10 år.

Birgitte var også ildsjæl som formand i Gilleleje Sejlklub og fik tiltrukket afholdelse af VM 505 og senere mange andre store stævner i GSK-regi.

Birgitte startede også J80 op i Danmark og sejlede med i det første VM uden for USA i LaRochelle.

Startede organisationen for short- og singlehand sejlads

Birgitte startede organisationen for short- og singlehand sejlads i Danmark sammen med Rungsted-sejler Henrik Jørgensen fra XBox. Hun var en af idéfolkene om at man skulle sejle kapsejlads alene rundt om Fyn. I dag har organisationen en landsdækkende hort- og singlehandserie.

For Birgitte var sejlsport livet og af meget stor betydning.

Birgitte begraves lørdag 23. april kl. 12.00 fra Risskov Kirke ved Aarhus Minde med mad i Restaurant Lula ved siden af Aarhus Sejlklub bagefter.

Ære været hendes minde.

Carsten Barlebo

content-loader
content-loader
content-loader