Gå til hoved-indhold
Småbåde
Reduktion af energibehovet ved at bruges foils, kombineret med elektrisk fremdrift reducerer energiomkostningerne med 80-90 pct.

Lift Ocean sikrer sig 20 mio. norske kroner gennem en kapitalforhøjelse

Kapitalfremskaffelse sikrer udvikling af virksomhedens hydrofoilteknologi, hvilket muliggør lav og nul-emissionsløsninger til hurtige både på foils. Lift Ocean har gennem det seneste år oplevet en betydelig interesse for hydrofoilsystemer. Se video om system.

Af Troels Lykke |

"Vi er glade for at lukke denne forhøjelse på trods af de udfordrende tider. Det viser, at markedethar tiltro til vores virksomhed og hydrofoil som koncept,” siger administrerende direktør Petter Mørland Pedersen.

"Den nye kapital er afgørende for vores næste fase, både fra tegnebrættet og vores
matematiske modeller til den virkelige verden, der demonstrerer vores teknologi i fuld skala," Mørland i en pressemeddelelse.

Pedersen fortsætter.
"Kapitalforhøjelsen blev gennemført i tæt samarbejde med Pensum Asset Management, hvor den spændende investor, Yinson Venture Capital, førte runden.

Nye investorer underskrev tilbage, herunder Vitapro-stifter Andres Kongsgaard Flaaten gennem sit firma Helse SOM.

God timing

Lift Ocean har gennem det seneste år oplevet en betydelig interesse for hydrofoilsystemer fra kunder, myndigheder og forskningsmiljøer. De står alle over for én stor udfordring relateret til lave eller nul-emissioner for højhastighedsfartøjer; et meget højt energiforbrug. Det giver både tekniske og kommercielle udfordringer.

”Vi ser en tendens til øget fokus om energieffektivitet blandt aktørerne i branchen. Et forsvarligt hydrofoilsystem kan reducere krævet energi med 50-80 procent, afhængig af vægt og anvendelse. Der er ingen måde omkring brug af hydrofoil til højhastighedsfartøjer i fremtiden, og timingen for Lift Ocean
kunne ikke have været bedre”, siger Joachim Brodin, chef for forskning og udvikling hos Lift Ocean.

Energibehov reduceres med 80-90 procent

Reduktion af energibehovet kombineret med elektrisk fremdrift reducerer energiomkostningerne med 80-90 pct. Dette åbner døren for nye muligheder og forretningsmodeller for kommercielle aktører. Lift Ocean sigter således i første omgang mod kommercielle projekter.

Lift Ocean arbejder i øjeblikket på flere projekter både i Norge og i udlandet.

Det første fuldskala hydrofoilsystem er planlagt til at blive testet næste vinter i samarbejde med YinsonGreen Technologies, som udvikler elektriske havnefartøjer til havnen i Singapore.

content-loader
content-loader
content-loader