Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Helena Wolff træner hver dag, enten med sejlads eller fysisk træning. Hun skal tage 7-10 kilo på, helst muskler. Foto: Peter Brøgger

Firedobbelt dansk Opti-mester Helena Wolff er blevet 18 år og prøver nu ILCA 6eren

Men forleden tog hun U-23 VM-bronze i 49erFX blandt 30 nationer, selvom hende og gasten Carl Emil Sloth ikke havde trænet sammen i et år. Og siden april har Helena Wolff kun sejlet ILCA 6, hvor hun får stor hjælp af Kaløvig-sejler Anna Munch. Vi interviewer Hellerup-sejleren.

Af Troels Lykke |

Tænk hvis Helena Wolff er en ny 'Sejlsportens Holger Rune', som tennisspilleren, der slår verdenseliten nu og da.

Selvfølgelig er det for tidligt at sige noget om Helenas formåen i OL-sammenhæng. Vejen er rasende dyr, lang og stenet.

Men Helena Wolff er et ubestridt talent, ellers vinder du ikke fire danske mesterskaber i Optimistjollen, og hun træner HVER DAG.

Og forleden tog hun U-23 VM-bronze i 49erFX på Comosøen i Italien, a-point med sølvholdet. Det skete med sin gode ven Carl Emil Sloth fra Sletten Bådelaug.

Der var 56 mandskaber i deres klasse og 30 nationer var på startlinien i en vind, der typisk var 12-14 knob.

Kastede op under stævnet

Faktisk var hun syg da stævnet var i gang. Hun måtte kaste op mellem sejladserne, Helenas imumforsvar var lavt, som følge af corona 14 dage forinden. Men alligevel viste Helena og Carl Emil at de er bygget af noget særligt.

Carl Emil er også en virkelig dygtig sejler, og er normalt ikke 49erFX gast, men rorsmand.

Det egentlige sjove ved resultatet er at de slet ikke sejler sammen til dagligt og ikke har trænet sammen siden sidste Junior VM i 2021. Helena har endda ikke sejlet 49erFX siden april da Hellerup-sejleren er skiftet til ILCA 6-klassen.

Helena havde en pigegast fra sommer 2021 til foråret 2022 men læringskurven var for flad og resultaterne udeblev. Så derfor prøver Helena nu kræfter i ILCA 6eren.

Er mest til at sejle alene

 Hun er i virkeligheden mest til bare at være en om bord på en båd.

- Jeg har svært ved at indrette mig når man er to om bord. Hvis jeg fx gerne vil give den gas med træning, så kan jeg bare gøre det nu i ILCA 6-klassen. Der styrer jeg selv hvor langt jeg vil jeg vil gå, siger den 18-årige sejler, der vejer for lidt til ILCA 6eren.

- Jeg må se hvordan det går, jeg giver det et år og ser hvad der sker, nu skal jeg tage 7-10 kilo muskler på, så jeg kommer op og veje 68-70 kilo. Det gode ved at sejle olympisk i Danmark er at man bruger den åbne danske model, hvor man hjælper hinanden. Anna Munch (fra Kaløvig, red.) har virkelig hjulpet mig meget og taget med mig på vandet og jeg har lånt hendes jolle, forklarer Helena i dag før hun startede træningen klokken 11 i dag og slutter klokken 20.

Crossfit er sagen for sejlere

Helena træner både med vægte men dyrker også crossfit 2-3 gange om ugen for at få kondition.

- Crossfit er der mange sejlere, der dyrker da man får pulsen højt op og samtidig får styrke.

På Øresund træner hun med drenge, derfor bliver hun nødt til at træne i længere perioder i Aarhus, hvor verdenseliten holder til med OL-guldvinderen Anne-Marie Rindom og kæmpetalentet Anna Munch.

Ved siden af sin træning starter Helena på DTU og læser matematik og teknologi.

- Jeg vil læse på deltid.

Hold godt øje med Helena Wolff, der er kendt for at have et stort taktisk overblik på banen, især i store felter.

content-loader
content-loader
content-loader