Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Uden nummerplade må man ikke køre på elektrisk løbehjul i Tyskland.

Som dansker må du ikke køre på elektrisk løbehjul i Tyskland - kræver nummerplade

- En politibil overhalede mig og blokerede cykelstien. Ud sprang 3 betjente, som ville se ID. Efter lidt snak frem og tilbage forstod de, at jeg ikke havde stjålet el-løbehjulet, fortæller Vejle-sejler Lars Neumann.

Af Troels Lykke |

Lars Neuman, Oyster 37-sejler fra Vejle er så venlig at fortælle om at køre på løbehjul i Tyskland. Det er ikke sådan lige til, ifølge de tyske regler:

På vores sommertur til Polen, anløb vi Stralsund på vores båd Jazzi. Det var en tidlig morgen, da jeg futtede af sted på vores el-løbehjul på jagt efter en bager.

Morgenturen blev dog kort. En politibil overhalede mig og blokerede cykelstien. Ud sprang 3 betjente, som ville se ID.

Efter lidt snak frem og tilbage forstod de, at jeg ikke havde stjålet el-løbehjulet. De fortalte, at man i Tyskland skal have en lille nummerplade på løbehjulet.

Nummerpladen viser, at løbehjulet er forsikret. Uden nummerplade må man ikke køre. Jeg fortalte, at det vidste jeg ikke, og at jeg ville købe en sådan forsikring, så løbehjulet kunne få nummerplade på. De 3 betjente henviste mig til en forsikringsmægler. Hos forsikringsmægleren kunne de desværre ikke hjælpe.

Man skal være tysk statsborger

For at kunne tegne en forsikring i Tyskland, skal man være tysk statsborger. Mægleren ringede lidt rundt men nej. Man skal være tysk statsborger.

Jeg gik hen til politistationen og spurgte, om jeg nu havde fattet det hele rigtigt. Den lokale sherif kunne kun bekræfte, at jeg ikke måtte benytte mit løbehjul. Æv.

Jeg har ikke fået en bøde, men sagen er indsendt til en eller anden instans, som skal vurdere om jeg skal have en bøde. Så husk at undersøge de lokale regler når man besøger et nyt land.

I Polen må du godt køre på løbehjul

Vi er nu kommet til Polen, her må man godt kører uden nummerplade, fortæller Lars Neumann, der siden var någet til Kolobrzeg i Polen

content-loader
content-loader
content-loader