Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dragesejlet skygger ikke for solpanelerne. Dertil kommer vægtbesparelsen ved ikke at have en traditionel mast. Fotos: Silent-Yacht
Kort Nyt
Kort Nyt

Silent-Yachts elektriske katamaran får øget rækkevidde med en drage

Her kommer en ny variant med et dragesejl svævende højt oppe over båden. I frisk vind giver sejlet 2-3 knob mere fart. Et dragesejl leverer per kvadratmeter ti gange så meget kraft som et traditionelt sejl, lover det østrigske værft.

Af Troels Lykke |

Silent-Yachts elektriske katamaran fra Østrig går nye veje og får en øget rækkevidde med en drage.

I forvejen er katamaranen solcelledrevet og har 42 solpaneler, der forsyner de to elmotorer med strøm og oplader et backup-batteri. Når solen skinner, mener producenten, at Silent 60 vil have en daglig rækkevidde på 100 sømil, skriver seilmagasinet.no.

Ti gange mere effektivt og skygger ikke for solpaneler

Ifølge Silent-Yachts er fordelen ved et dragesejl i modsætning til et traditionelt sejl, at sådan et sejl per kvadratmeter leverer ti gange så meget kraft som et traditionelt sejl.

Derudover skygger dragesejlet ikke for solpanelerne.

Samtidig kommer vægtbesparelsen ved ikke at have en traditionel mast, og at båden ikke er begrænset af sejlhøjde i samme omfang.

Styres med en app - fem knob kun for dragesejlet

Sejlet styres nemt ved hjælp af en app på en medfølgende tablet, hvor du også kan bede elmotoren om at vende sejlet.

Producenten Silent-Yachts har målt en hastighed på knap fem knob, udelukkende ved brug af sejlet, mens båden ved at lade motorerne yde 1 kWh bruger en del strøm - til gengæld stiger hastigheden her til 6-7 knob, da propellerne ikke gør modstand.

Disse målinger blev foretaget i frisk brise.

content-loader
content-loader
content-loader