Gå til hoved-indhold
Havne
Smuk solopgang over havnen. Foto: Mark Vegh
Havne
Fartøjer i alle former og størrelser lægger vejen forbi Bønnerup på sommertogtet. Foto: MarinaGuide
Havne
275 både er der plads til i den østjyske havn. Foto: MarinaGuide
Havne
Mark Vegh og sønnen foran én af de store vindmøller i havneindsejlingen. Foto: Mark Vegh
Havne
Mark Veghs madfavorit i Bønnerup - et lækkert stjerneskud. Foto: Mark Vegh
Havne
Nicholson 31'eren, som de seneste år har bragt Mark Vegh og familien rundt i hele Norden. Foto: Mark Vegh

Sommerhavne: Autentiske Bønnerup - et oplagt udgangspunkt for sejlads i Kattegat

Sverige, Anholt og flere andre populære sejlermål kan nås fra Bønnerup på Djursland, der lokker med hyggelige restauranter og en god, nordisk stemning. Nicholson 31-sejler Mark Vegh fortæller.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Her i Bønnerup, som ofte besøges af den 44-årige sømand Mark Vegh fra Vejle samt sejlerens hustru og barn.

Mark Vegh, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet?

- Bønnerup Havn, der ligger på Djursland. Det er en af de mest hyggelige og autentiske havne, da det er en kombineret fiskeri- og lystbådehavn. Alt, der sker på havnen, kan knyttes til havet.

- Her er derfor hverken diskoteker eller storcentre, men i stedet en sjov indsejling med vindmøller, en legeplads for børnene og flere små restauranter.

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne?

- Beliggenheden er et kæmpe plus. Den ligger forholdsvis beskyttet i en bugt, og samtidig er den et godt udgangspunkt, hvis man planlægger at fortsætte sin sejlads mod Sverige, Anholt eller lignende.

- Mange svenske og norske sejlere kommer derfor også forbi på deres vej sydpå. Jo flere forskellige folk, der kommer, jo mere løftes stemningen. Det er vildt hyggeligt, og man får mulighed for at høre mange spændende historier fra andre områder.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Bønnerup Lystbådehavn?

- Lige ved havnen ligger en mindre, men rigtig hyggelig restaurant, der har friskfangede fisk til gode priser på menukortet. Det er bare virkelig god mad, de serverer – særligt deres stjerneskud er anbefalelsesværdigt.

- Man kan også tage på en gåtur på havnen, stranden og til vindmøllerne på molen. Det er altid en succes.

Hvis noget skulle forbedres i Bønnerup Lystbådehavn, hvad ville du da pege på?

- Hvis alting skal være nyt, bliver det knap så hyggeligt, og havnen mister sin charme. De har netop været i gang med en større renovering af broerne, men andet synes jeg derfor ikke skal ændres. 

- Det skulle lige være en større legeplads med flere ting til børnene, så der ikke opstår kø, når der er mange på havnen. Men ellers er her rent, og der er rigeligt plads på både toiletterne og i sejlerstuen.

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Selvom vi har sejlet i både Tyskland og Kroatien, vender vi altid tilbage til de nordiske havne. Jeg kan ikke nævne materielle ting, der kan forklare vores kærlighed til norden, men det er i stedet menneskene, naturen og - nu er mange måske uenige med mig - vejret. Vinden blæser ikke på den samme måde andre steder, og det omskiftelige vejr gør, at at sejladsen aldrig bliver kedelig.

- I Norden oplever vi desuden en åbenhed, ærlighed og hjælpsomhed, som vi allerede mødte, da vi i 2011 indledte vores sejlerkarriere i en lille Junker 22. Folk stod på kajen, tog imod fortøjningerne, delte deres vejrudsigt og udlånte deres gryder, hvis vi manglede. Artiklen er tidligere bragt i 2020.

Om Bønnerup Lystbådehavn:
Havnepladser: 275

Faciliteter: Familie-baderum, legeplads, naturformidling, sejlmager m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakster: 160,00 kr. (10-12 m)

Hjemmeside: www.boennerup-lbh.dk

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'.

content-loader
content-loader
content-loader