Gå til hoved-indhold
Udstyr
Solpanelet på søgelænderet kan vinkles så det rammer solstrålerne helt lige på. Foto: Troels Lykke
Udstyr
FLINrail+ virker på begge sider, hvilket giver samme daglige udbytte til to traditionelle solpaneler af samme størrelse, når de er monteret lodret. Foto: Troels Lykke
Udstyr
Malte fra FLIN, th., ses her i Berlin foran et panel, der er sat på en sprayhood. Panelet kan hurtigt afmonteres med velcro-lukning.

Solcellemodul FLINrail+ vinkles let til solens stråler fra søgelænderet - giver 20 procent mere effekt

Solcellemodulet hægtes let på søgelænderet og kan bruges både for anker og under sejlads. Solpanelet, der kun vejer to kilo, bruger forsiden og bagsiden til at fange solenergi. Kiel-firmaet leverer bl.a. også solpaneler, der hejses i masten eller sættes på lazy jack.

 

Af Troels Lykke |

Solpanelerne fra FLIN i Kiel kan flyttes rundt på båden og fx sættes på søgelænderet.

Det fik minbaad.dk set på bådudstillingen Berlin Boat & Fun i novembe 2021, hvor vi fik et interview med sejleren og chef Malte Näthke fra FLIN Solar. (Se video-interview i bunden af artiklen.)

Solpanelet er testet af Yacht, som roser det til skyerne.

FLINrail+ virker på begge sider, hvilket giver samme daglige udbytte til to traditionelle solpaneler af samme størrelse, når de er monteret lodret. Derudover kan solpanelet indstilles i enhver vinkel for at arbejde yderst effektivt, selv når solen står højt på himlen. Det giver ifølge firmaet 20 grader mere energi, når panelet er vinklet præcist til solen.

FLINrail+ kan hurtigt og nemt hægtes ind i gelænderwiren - se video på to minutter hvor det vises.

En linje løber ud af hvert hjørne og forsvinder ind i rammen af ​​solcellemodulet. De løse ender hægtes ind i en fodskinne eller den nederste gelænderwire ved hjælp af karabinkrogene.

Hvis FLINrail+ er justeret, trækker de løse linjer sig selv ind i modulets ramme og strækker sig ud. Ved hjælp af de fire klemmer i hjørnerne kan FLINrail+ fastgøres i enhver vinkel. Solpanelet med monteringsgrej koster 975 euro og købes her

Solpaneler til lazy jack på bommen

FLINstripes fra Hamborg-firmaet sikrer en jævn og konstant vedligeholdelsesladning til dine batterier og gør et landstrømkabel næsten overflødigt, hvis der er meget sol.

Solcellemodulerne er fastgjort til Lazy-jacken med velcrobånd og kan forblive permanent fastgjort.

Du kan få fastgjort velcroremmene til din sejlpresenning af din lokale sejlmager. For et optimalt energiudbytte skal du udstyre begge sider af din presenning med FLINstripes for at oplade dine batterier med solenergi hele dagen, mens du sejler, i havn og for anker. Se prisliste

content-loader
content-loader
content-loader