Gå til hoved-indhold
Tur
Josefine er klinisk diætist og Jan er fysioterapeut. De sidste par år har de samtidig arbejde meget ved siden af deres “normale” job. Både som fabriksarbejder om natten/weekenderne. Samtidig har de taget sejladsundervisning i både speedbådscertifikat og duelighedsbeviser for at blive klar til deres eventyr. Privatfoto

Josefine og Jan drømmer ikke om Volvo, karriere og barnevogn – i stedet vil de på langtur i Stillehavet

Om få uger gør århusianerne deres livsdrøm til virkelighed. I horisonten venter en flere år lang sejlads, der skal bringe sejlerne ud af hamsterhjulet i en Bavaria 50 Holiday. En sejlads, der er spækket med forventninger, drømme og bekymringer.

Af Sara Sulkjær |

Planen er lagt. Den gode uddannelse i hus. Drømmen om en fin karriere, en stor villa og en flot bil i indkørslen spirer.

Det er en livsvision, som samfundet ikke sjældent forsøger at plante i de unge. Men ikke alle bider på. 

For to år siden opsiger Josefine og Jan deres lejlighed. Deres båd i Egå skal være deres nye hjem. Målet er klaret: Der skal spædes til opsparingen, så det unge par kan udfri deres drøm.

En drøm, der i første omgang skal bringe parret til Gran Canaria, videre over Atlanten til jul, gennem Caribien og ud i Stillehavet, hvor de regner med at tilbringe nogle år.

- Det giver mening for os

Mødes sejlerne med deres jævnaldrende venner, er drømmene anderledes – men det får ikke århusianerne til at vakle:

- Vi glæder os allermest til at bryde op med den normale hverdag med 7-16 arbejdsdage og det samme hamsterhjul, som “alle” andre har, forklarer parret til Minbaad.dk og uddyber:

- Det giver super meget mening for os. Vi har aldrig drømt om hus, have, Volvo, barnevogn og 7-16 jobs på samme måde som mange i vores omgangskreds.

Den 7. august stiger parret for alvor ud af hamsterhjulet, når fortøjningerne kastes, og Aarhus forsvinder i horisonten.

Kan vi nyde øjeblikket?

Det er ikke uden bekymringer. Det kræver øvelse at være i nuet og ikke jagte næste trin i det konstant drejende hjul:

- Vi er nervøse for, om vi kan slappe af i det øjeblik, vi er i, nyde hinanden og omgivelserne i stedet for hele tiden at tænke fremad med tanker om planlægningen for den næste bid af rejsen, forklarer de kommende langturssejlere.

Også selve sejladsen er behængt med en vis æresfrygt. Selvom en omstændig plan ligger klar, kan dele hurtigt overses, når en kompleks rejse som en langturssejlads skal planlægges.

- Samtidig glæder vi os selvfølgelig også til at se verden og nyde det eventyr, det er at sejle jorden rundt, understreger sejlerne, der har 4-5 års erfaring med sejlads.

Et anderledes familieliv

Nu, to år efter rykket fra lejlighed til båd, er opsparingen i hus, og turen om få uger en realitet:

- Vi har en rigtig god opsparing, som gerne skulle kunne holde os kørende de næste år. Samtidig har vi gaster med ombord på noget af turen, som hjælper til med at deles om udgifterne ved sådan en tur, imens de er med, fortæller Josefine på 28 år og Jan på 32 om finansieringen af turen.

I takt med at opsparingen er øget, er drømmen ikke blevet mindre. En drøm, der vækkes til, når kursen sættes mod sydlige himmelstrøg i søgen efter den livsstil, der kan indfri parrets anderledes livsvision:

- Vi vil gerne prøve kræfter med en anden måde at leve livet på og så få job, børn og andet tilpasset ind i den livstil, vi selv har valgt. Vi vil rigtig gerne familielivet, men vi har besluttet, at det kan gøres på mange måder, slutter det modige par.

Det er muligt at følge Josefine og Jan på deres tur rundt i verden på Instagram og Facebook.

content-loader
content-loader
content-loader