Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

De elektriske surfboards får et længe ventet gennembrud

De har længe været på markedet, men først nu skyder de elektriske surfboards frem i danske farvande. Det mærker man hos den nordjyske virksomhed, Surfmore.

Af Sara Sulkjær |

De elektriske surfboards er for alvor blevet aktuelle, og stadig flere kunder prioriterer at investere i legetøjet på vandet.

- I vores tid har vi indimellem haft flere forespørgsler, men vi har ikke helt kunne finde et jetboard, hvor både kvalitet, holdbarhed og pris gik op i en højere enhed, fortæller Jeppe Thomsen fra Surfmore, der mærker efterspørgslen på første hånd og derfor begejstret fortæller om virksomhedens seneste fund:

- Det (et elektrisk surfboard, red.) har vi heldigvis fundet nu, og modellerne fra Waydoo har vist sig at være slidstærke, og samtidigt går design og funktionalitet op i en højere enhed, understreger forhandleren.

Priser fra 50.000 kr.

De elektriske surfboards har været på markedet i flere år, men har ikke før nu for alvor vundet indpas.

Det til trods for at princippet bag de elektriske surfboards er som et almindeligt surfboard. Med en lille fjernbetjening i hånden kan man blot styre motoren og elegant bevæge sig over vandet med en topfart på op til 40 km/t. 

Det sene gennembrud kan, ifølge Jeppe Thomsen, skyldes, at enten kvaliteten eller batteritiden har været for dårlig. Samtidig har priserne været på et niveau, hvor det ikke gav mening for den almene forbruger. 

Det, mener nordjyderne, ændres med de nye boards, der kan købes fra knap 50.000 kr.:

- Jeg føler helt afgjort, at vi har fundet den rigtige løsning til markedet og tilmed i et leje, hvor langt flere kan være med, både økonomisk men også fysisk på boardet, fortæller Jeppe Thomsen.

EPP eller kulfiber

Nordjyderne har derfor valgt at tage begge Waydoos modeller på lager. Modeller, der med forskellige egenskaber sigter bredt:

- Vi forhandler begge elektriske surfboards fra Waydoo, hvor modellen afhænger af, hvilken type board man er til. Den ene er EPP-konstrueret med en aluminiumsramme for stivhed, mens den anden er en kulfiberversion, forklarer Jeppe Thomsen og påpeger:

- De leveres med samme software og fjernbetjening, men ellers har boardet af kulfiber et andet finish, men selvfølgelig også en anden skrøbelighed, som man kender fra en SUP-paddle eller racercykel.

De elektriske surfboards kan betjenes af alle, som har modet og eventyrlysten til at give sig i kast med det. 

Det kræver ingen tidligere erfaring, men det anbefales, at man tager højde for de nødvendige forholdsregler som våddragt, hjelm samt rednings- eller svømmevest. 

Seks hurtige om elektriske surfboards:

1) De elektriske surfboards tager surfing til et nyt niveau 
2) Et jetboard har en hastighed på op til 40 km/t
3) Fjernbetjent kontrol gør det nemt for alle 
4) Leveres komplet og inkl. rejsetaske
5) Alle kan være med - og det er sjovt
6) Oplades i løbet af to timer

Læs mere om de elektriske surfboards hos Surfmore her.

content-loader
content-loader
content-loader