Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vendeé Globe sejles igen i 2024. Foto: Vendeé Globe

Sponsor-artikel: De fem største kapsejladser i verden - fx Barcelona Regatta med 2.700 både

Der findes mange interessante kapsejladser. Og er du vild med kapsejladser bør du overveje at se de fem konkurrencer, som vi nævner her.

Af Sponsor |

Sponsor-artikel:

Vi anbefaler at opleve de Olympiske Lege i levende live eller at tage til Frankrig, Storbritannien, Italien og andre steder i verden, hvor du kan opleve verdens største sejlløb. Det kan du læse mere om nedenfor.

Olympiske Lege

Der har været sejlløb ved de Olympiske Lege siden 1896. Nu til dags er der ti begivenheder. Fem for mændene og fire for damerne samt en blandet konkurrence. Den næste omgang bliver ved OL i Paris i 2024. Danmark vandt OL-guld, da Anne-Marie Rindom endte på førstepladsen ved OL i Tokyo. Rindom vandt OL-guld i Laser Radial-klassen.

Anne-Marie Rindom vandt OL-bronze i den samme kategori ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Det samme år vandt Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen OL-bronze i kategorien for 49erFX. Derfor er det vores nummer et på listen over verdens største sejlløb.

Danskerne plejer at vinde medaljer, og det er vi vilde med. Derfor er der endda flere danskere, som vælger at spille på online betting i forbindelse med kapsejldser ved OL, når det holdes hvert fjerde år.

The Ocean Race tager verden rundt

The Ocean Race, tidligere kendt som Volvo Ocean Race, er kendt som verdens mest udfordrende sejlløb. Det blev afholdt den første gang tilbage i 1973. Løbet har været af Volvo i perioden siden 2001, men blev omdøbt til The Ocean Race i 2019.

Det er et spændende løb, som ofte byder på en ny vinder. I 2019 vandt kinesiske Dongfeng Race Team. Før dette vandt Azzam fra De Forenede Arabiske Emirater i 2015. Danmark har aldrig før vundet løbet.

Barcelona løbet i Italien

Et af de bedste sejlløb er Barcelona Regatta. Det bliver afholdt i Italien i Trieste Golfen. Løbet vinder sted hvert år den anden søndag i oktober. Det blev skrevet ind i Guinness World Records, som verdens største sejlløb i 2019. Der var 2.689 både og 16.000 sejlende på startlinjen. Det er et unikt løb, hvor mange både kæmper side om side.

Løbet går helt tilbage til 1969, da det blev grundlagt af Societá Velica di Barcola e Grignano i Trieste. Hvert år deltager omkring 25.000 sejlere i løbet. Det tiltrækker også enormt mange turister. Typisk kommer der over 250.000 tilskuere, som kommer for at se løbet. Du kan naturligvis overveje at rejse til Italien for at få en unik oplevelse for livet.

Cowes Week i England

Cowes på Isle of Wright i England danner rammerne for Cowes Week. Det er et af de ældste sejlløb i verden. Det startede op i 1826 og bliver afholdt i august hvert år. Cowes Week Limited står bag løbet, som har 40 daglige sejladser. Her deltager op til 1000 både og 8000 sportsudøvere.

Det interessante er, at der er deltagere med alt fra OL-deltagere til VM-deltagere samt folk, der sejler fra tid til anden. Løbet er blandt andet blevet berømt, da den franske kunstner Raoul Dufy lavede værker af løbet i 1920’erne.

Hans mest berømte værk kan opleves på National Gallery of Art i Washington D.C. i USA. Den engelske kunstner J.M.W. Turner lavede også en række malerier, mens han besøgte slottet i Cowes i 1827.

Det franske Vendée Globe

Vendée Globe tilbagelægger intet mindre end 44.000 km. Det er verdens eneste non-stop sejlløb. Alt sammen blev startet op af Philippe Jeantot i 1989. Siden 1992 er det blevet afholdt hvert fjerde år.

Løbet er opkaldt efter Vendée, som er beliggende i den vestlige del af Frankrig. Det er blandt verdens bedste sejlløb, da det betragtes som værende den ultimative test af udholdenhed. Der er tale om den ultimative test i sejlløb, da bådene kommer ud for alt, hvad du kan komme i tanke på.

Ved løbet i 2020-2021 kom franske Thomas Ruyant i top-3 blandt de sejlere, som har nedlagt flest sømil på 24 timer. Der sejlede han 515 sømil på 24 timer. Han er kun blevet overgået af franske Francois Gabart, som sejlede 534 sømil på 24 timer i 2012-13. Den britiske sejler Alex Thomson har sat rekorden for 536 sømil på 24 timer i 2016-17.

Sejladsen er et fransk løb, og faktisk er det kun franskmænd, som har vundet det. Ved hver udgave har det været en ny person på førstepladsen.

I 2020-21 vandt Yannick Bestaven. Det skal siges, at i de tre seneste udgaver er det designerne Verdier og VPLP, som har stået bag de vindende både.

content-loader
content-loader
content-loader