Gå til hoved-indhold
Tur

Blum og Hart: To unge, sejlende spillemænd på vej ud i verden på lavt budget

Thomas Blum på 22 år og Liam Hart på 24 år er sejlet fra Danmark uden en bagkant og uden penge på kontoen. Men til gengæld har de højt humør og musik ombord på deres One Off 38, der er designet med inspiration fra en Motiva. Cille Rosentoft taler med sejlerne.

Af Cille Rosentoft |

Thomas og Liam har forladt Danmark og er i første omgang sejlet nordpå. Planen var ellers Middelhavet, men efter en hård og langsom start med mange reparationer og dårlig behandling fra Jammerbugt Marinecenter er afgangen blevet udsat og kontoen er tæt på tom.

Mange andre ville nok have kastet håndklædet i ringen og ventet med at sejle fra Danmark, men sådan er Thomas og Liam ikke.

- Vi har ikke den store erfaring og vi har heller ingen penge, fortæller Thomas og Liam: Det skal nok gå. Vi løser det.

Mens mange af deres jævnaldrende har travlt med uddannelse, tager de på en helt anden dannelsesrejse. En dannelsesrejse som bygger på en værdi om, at der er andet i livet end at tjene penge. De vil udfordre samfundets normer og have lov at skabe deres egen vej.

Første fuldemandsaftale som overholdes

Båden Noma, har Thomas købt for 2,5 år siden og dengang kendte de to unge mænd slet ikke hinanden. Ingen af dem har egentlig sejlererfaring, men de har en enorm lyst til at opleve.

De mødtes til en fest i 2021 og over et par øl var planen lagt. De skulle være sejlende spillemænd. Der gik et halvt år mere, før de mødtes igen - denne gang ædru.

- Som den første fuldemandsaftale i historien, bliver den her faktisk til noget, fortæller Thomas grinende og fortsætter: Heldigvis kunne vi godt lide hinanden og Liam var med på at sejle min båd hjem fra København til Aalborg. Det gik sgu meget godt, siger Thomas: Liam var søsyg, men vi havde en fed kemi. Jeg havde ledt efter en med samme eventyrlyst som mig og så mødte jeg Liam. Vi kunne med det samme mærke, at det var rigtigt!

Sejlende spillemænd som supplerer hinanden godt

De regner med en stejl læringskurve de næste mange måneder, Liam har nemlig ingen sejlererfaring og Thomas kan ikke tale engelsk. Men på den måde supplerer de unge mænd hinanden godt. Thomas er ved at have godt styr på båden og Liam taler flydende engelsk.

Vi ved da godt at vi har nogle udfordringer foran os, men vi er jo på eventyr, siger Liam og Thomas, og det må godt være spændende!

Du kan være heldig at støde på de sejlende spillemænd i en havn i Norge, Sverige eller Middelhavet, når de kommer dertil. Eneste garanti er, at det ikke er kedeligt at være i selskab med Liam og Thomas.

Vi kommer til at følge deres rejse og eventyr, men du kan starte med at lytte til dette nummer og komme i godt humør:

www.instagram.com/reel/CgcMDVljUpo/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Du kan følge Blum og Hart på Instagram @blum_and_hart

På facebook https://www.facebook.com/Blum-Hart-109466618527875

content-loader
content-loader
content-loader