Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Tænk, hvis der var den samme afgift på sommerhuse – foruden 25 pct. moms for den sags skyld, siger sejleren. Foto: Troels Lykke

Sejler: Misundelsesafgiften på lystbåde er urimelig og bør afskaffes

Hvad er den store forskel på sommerhuse og lystbåde, som retfærdiggør den urimelige afgift på bådene? Er en båd ikke bare et sommerhus på vand?, siger Ingvald á Kamarinum til Avisen.dk

Af Troels Lykke |

Ingvald á Kamarinum skriver i Avisen.dk:

Som bådejer har jeg længe syntes, at misundelsesafgiften på lystbåde er urimelig og bør afskaffes.

Afgiften er ganske vist blevet sænket, men bådejere bliver stadig opkrævet 1 % af deres båds forsikringsværdi hvert år. Det er i mange tilfælde en betragtelig ekstraudgift, som ikke er begrundet med andet end statslig grådighed. 

Tænk, hvis der var den samme afgift på sommerhuse – foruden 25 pct. moms for den sags skyld.

Det ville helt sikkert betyde, at færre havde råd til den fornøjelse og fritidsdrøm. På samme måde afskærer afgiften i dag mange fra at eje en båd. Jeg mener ikke, at det skal være et privilegie forbeholdt velhavere at kunne stikke til søs i eget fartøj. 

Et sommerhus på vand

Hvad er den store forskel på sommerhuse og lystbåde, som retfærdiggør den urimelige afgift på bådene?

Er en båd ikke bare et sommerhus på vand? Nogle både har ganske vist en stor motor, der bruger en anseelig mængde brændstof, men der findes som bekendt også både, der sejler på vindenergi med et minimalt aftryk på miljøet.

Det skelner afgiften imidlertid ikke til, og det giver derfor ikke mening at anse den som en grøn afgift, skriver Ingvald á Kamarinum til Avisen.dk.

Se hele læserbrevet her

Kilde: Avisen.dk

content-loader
content-loader
content-loader