Gå til hoved-indhold
Havne
Det blæser som næsten altid i Vesterhavet. Her er et foto fra Hvide Sande. Foto: Troels Lykke

Pas på din båd: 25,4 meter i sekundet er målt på Als og der er forhøjet vandstand

Det kraftigste vindstød er blevet registreret ved Kegnæs på det sydlige Als. Her er der onsdag formiddag målt et vindstød på 25,4 meter i sekundet, hvilket svarer til storm. Med en vindretning fra østlig retning presser det vandet fra Østersøen ind i de indre danske fjorde.

Af Troels Lykke |

Flere andre steder end på det sydlige Als er der blevet målt vindstød af stormende kuling, hvilket er niveauet lige under storm. Det gælder især ned langs den jyske vestkyst.

Udover de kraftige vindstød giver det blæsende efterårsvejr lige nu problemer med forhøjet vandstand, skriver TV 2 Vejret - se kort over storm og vandstand

Det er et vedvarende blæsevejr, der er over Danmark i dag. Med en vindretning fra østlig retning er det med til at presse vandet fra Østersøen ind i de indre danske fjorde.

Vandstand 116 centimeter over normalt i Haderslev

Særligt i Sydøstjylland er der onsdag problemer med forhøjet vandstand, hvor vandet står cirka en meter over det normale.

Vandstanden ser ud til at have toppet for i dag. Det skete, da den i Haderslev nåede 116 centimeter over normalt. En tommelfingerregel siger, at vandstanden typisk kan give problemer, når den overstiger 110 centimeter over normal vandstand.

Den kraftige vind forventes at stå på de næste to døgn. Særligt torsdag ser meget blæsende ud, hvor der er risiko for vindstød op til stormstyrke.

Kilde. TV 2

content-loader
content-loader
content-loader