Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske IQ Foil-surfere er samlet ved Gardasøen forud for EM. Foto: Sejlerlandsholdet

Ni bredskuldrede surfere er klar til IQ Foil EM på Gardasøen

Et stort danskerhold er parat til årets europamesterskab i Italien. Tirsdag skydes sejladserne i gang. Lærke Buhl-Hansen, der sidste sommer tog en top-10-placering i RS:X-klassen ved OL er blandt de kampklare danskere.

Af Sara Sulkjær |

Surferne har fået vind i sejlene. Det gælder ikke mindst de bredskuldrene IQ Foil-surfere, der tirsdag indleder årets europamesterskab. 

Det sker ifølge Sejlerlandsholdet på Gardasøen i Italien, der er kendt for sine fremragende sejlforhold.

Lærke Buhl tvunget til skifte

Syv herrer og to kvinder har sneget sig ind på mesterskabslisten, herunder Lærke Buhl-Hansen. Den 30-årige surfer sikrede sig sidste år en imponerende syvendeplads i RS:X-surfklassen ved OL i Tokyo, ligesom hun også var til start ved de olympiske lege i Rio i 2016. 

Nu er RS:X-klassen dog fortid på OL-programmet, og aarhusianeren har derfor kastet sin kærlig på den foilende IQ-klasse i stedet.

Her har hun selskab af unge Sofie Hammeken, der sammen med Buhl-Hansen skal dyste i kvindeklassen.

Syv danskere i herre-feltet

På herrernes surf-bane er hele syv danskere til start. Både Mads Jepsen, Alfred Tang Dixen, Johan Søe, Niklas Lillelund, Christoffer Damgaard, Kasper Storvang og Anders Eliasen er således en del af det danske team, der de seneste uger har trænet på Gardasøen og tirsdag indleder selve EM-stævnet.

I trænerbåden har de danske surfere fornøjelsen af Nikolaj Buhl og Sebastian Kornum.

Du kan følge resultaterne fra europamesterskabet her.

Kilde: Sejlerlandsholdet

content-loader
content-loader
content-loader