Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kiwierne ses her i København, hvor de også vandt. Foto: Mogens Hansen, sailing.pics

SailGP Sæson 4 med Sehested: Større, bedre og mere spændende

SailGPs landshold vil konkurrere i næsten det tredobbelte antal events set forhold til sæson 1 – det betyder også at sæson 4 vil strække sig over 14 måneder. Et hold hvor det danske Rockwool-hold er med.

Af Troels Lykke |

Den fjerde sæson af SailGP, den purposedrevne globale sejlsportsliga, vil i 2023-24 levere flere events end i de tidligere sæsoner, da den globale interesse for ligaen fortsætter i et imponerende tempo. SailGPs landshold vil derfor konkurrere i næsten det tredobbelte antal events set forhold til sæson 1 – det betyder også at sæson 4 vil strække sig over 14 måneder. 

SailGP Sæson 4 lanceres på spektakulær vis i Chicago den 17.-18. juni 2023, i en by, hvor folkemængderne denne sommer var pakket ind på Navy Pier til en ekstremt vellykket sæson 3-udgave af T-Mobile United States Sail Grand Prix.

Dette event vil blive efterfulgt af en europæisk sommer turne på den nordlige halvkugle, med en tilbagevenden til fan-favorit fra sæson 2 nemlig Taranto i Syditalien, den 23.-24. september og et tredje besøg for ligaen til Cádiz i Andalusien, til Spain Sail Grand Prix den 14.-15. oktober. 

Efter de planlagte fem begivenheder i Europa vil ligaen tage til Mellemøsten, inden turen går videre til Asien, hvor den anden udgave af Singapore Sail Grand Prix finder sted den 13.-14. januar 2024. 

Sydney vil derefter for femte gang være vært for SailGP, da KPMG Australia Sail Grand Prix finder sted den 17.-18. februar 2024, før ligaen tager til New Zealand. I sæson 4 skifter værtsbyen fra Christchurch til Auckland, som en del af en fireårig sæsonaftale hvor byerne afholder eventet på skift. Derfor vil Auckland vil være sæson 4 vært den 16.-17. marts. 

SailGP Sæson 4 vil derefter afslutte sæsonen tilbage på den nordlige halvkugle og afholde det smukke Bermuda Sail Grand Prix den 4.-5. maj før yderligere to Nordamerika-begivenheder finder sted i foråret. Sæsonen slutter 13.-14. juli 2024 og kulminerer med den store finale i USA. 

SailGP-medstifter og administrerende direktør Russell Coutts sagde: "Halvvejs gennem vores sæson 3-kalender er vi glade for at være tilstrækkeligt langt fremme i vores planlægningsproces til at kunne annoncere et preview på sæson 4-programmet som rummer hele fjorten events og en imponerende liste over nogle af verdens mest ikoniske byer og destinationer.  

Mange af de byer, der vender tilbage til sæson 4, gør det som en del af flerårige aftaler. Det fremhæver det stigende niveau af kommerciel tillid til den to et halvt år gamle globale liga. Yderligere værtsbyer i sæson 4-kalenderen vil blive annonceret over de kommende måneder. 

"Vi er virkelig glade for at se SailGP sæson 4 bliver større, bedre og mere spændende end nogensinde. Niveauet på vandet bliver bedre for hvert event, og vi har lige set nye hastighedsrekorder, så forestil dig, hvor vi kunne være på dette tidspunkt til næste år. Det er fantastisk for atleterne, da vi bare ønsker at sejle så meget som muligt, og de globale værtsbyers forskellige og udfordrende forhold holder os kørende helt ude på kanten. Fans kan se frem til et forlænget eventprogram med endnu mere action og spænding end nogensinde før." 

content-loader
content-loader
content-loader