Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den 75 fods båd er nu restaureret på en bæredygtig måde, og rekordforsøget kombineres med at tage værdifulde vandprøver langs ruten.

Jorden rundt mod vinden i 75 fods trimaran - rekord på 122 dage jages

Lavtrykkene i Sydhavet går fra vest mod øst, og det gør det fordelagtigt at sejle samme vej med vejret. Hvad Romain Pilliard og Alex Pella gør nu er at krydse mod vejret. Rekorden mod øst - med vinden - er 40 dage, mens den mod vest - mod vinden - er på 122 dage. Starten gik 4. januar.

Af Troels Lykke |

Franske Romain Pilliard og spanske Alex Pella sejler den 75 fod lange trimaran "Use it again". Et fartøj, som Ellen MacArthur satte solo-verdensrekord med i 2005.

Den 75 fods båd er nu restaureret på en bæredygtig måde, og rekordforsøget kombineres med at tage værdifulde vandprøver langs ruten.

Forkert vej

Lavtrykkene i Sydhavet går fra vest mod øst, og det gør det fordelagtigt at sejle samme vej, altså med vejret. Det modsatte gør Romain Pilliard og Alex Pella, som i øjeblikket forsøger at krydse mod vejret.

Rekorden mod øst lyder på kun 40 dage, 23 timer og 30 minutter for en fuld besætning og 42 dage, 16 timer og 35 sekunder solo.

Rekorden mod vest, mod vejret, er på 122 dage, 14 timer og tre minutter og blev sat solo. Der er ingen stående rekord for en fuld besætning på denne måde, skriver Seilmagasinet.no.

Gamle rekorder fra 1898

Jean-Luc Van Den Heedes rekord fra 2004 vil derfor stå som solo-rekord, lige meget om Romain Pilliard og Alex Pella slår den eller ej. For at sætte ny rekord for både med fuld besætning skal de dog tilbage, inden der er gået 122 dage.

Van Den Heedes rekord blev ligeledes sat i en enkeltskrogsbåd. Han sejlede den 85 fod lange aluminiumsbåd "Adrien". Det er en hård rekord, Romain Pilliard og Alex Pella ønsker at slå, men de har gode chancer for succes.

Jean-Luc Van Den Heede fulgte Joshua Slocums kølevand i "Spray", som brugte 1160 dage i 1898. En rekord, som Chay Blyth barberede ned til 292 dage i 1971.

Ikke lykkedes i flerskrogsbåd

Det er ikke lykkedes nogen at slå denne rekord med en flerskrogsbåd. Van Den Heede sejlede en solid enkeltskrogsbåd, bygget til formålet.

Mens Van Den Heede startede for enden af ​​Den Engelske Kanal, startede "Use it again" fra Lorient, lidt længere mod syd. Selvom vi på sporingen kan følge Romain Pilliard og Alex Pella mod Van Den Heedes rekord, er disse rekorder ikke helt sammenlignelige.

To dage efter starten er Romain Pilliard og Alex Pella 260 sømil foran den nuværende rekord.

Om sejlerne:

Romain Pilliard var aktiv i Figaro-klassen for 20 år siden. Han arbejdede senere med tilrettelæggelsen af ​​forskellige sejlerarrangementer.

Alex Pella er en eftertragtet spansk professionel sejler, der startede med Mini Transat i 2003, vandt Route du Rhum i 2014 i klasse 40, sejlede som besætning på forskellige IMOCA- og Ultime-både og var med, da IDAC satte ny verdensrekord i 2017.

Følg rekordforsøget her og på Facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader