Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Quorning ses her fredag aften ved Fyns Hoved, hvor der blev kæmpet i modstrøm. Foto: Mikkel Groth
Kapsejlads
Jens Quorning synes det var en varm tur i forhold til fx Palby Fyn Cup, hvor det er forårskoldt. Foto: Mikkel Groth

Silverrudder: Quorning først i mål i Dragonfire 28 – som at være på en vild hest

60-årige Jens Quorning gjorde det igen: Kom først rundt om Fyn, men uden rekord, da der var for lidt vind og modstrøm i Storebælt. Han kom rundt på 15 timer og 24 minutter, halvanden time fra rekorden. Vi interviewer her Quorning og se eksklusiv dronevideo fra Mikkel Groth.

Af Troels Lykke |

Den ekstreme one-off trimaran, Dragonfire 28, vejer kun 590 kilo, den er fra 1996 og bygget af Gert Frederiksen.

For nogle år siden blev trimaranen forbedret med større og dybere sidepontoner for at få bedre bæring og en ny 14,5 meter kulfiber-vingemast fra Marstrøm i Sverige.

Der kom også nye, større Elvstrøm Sails på og bovsprydet blev forlænget og i fire m/sek. sejler den let 16 knob.

Som en vild hest

- Det er som at hoppe op på en vild hest, den er svær at sejle alene, fordi den er så levende. Derfor startede jeg med storsejlet i 3. reb i starten, fordi der er kastevinde i Svendborgsund og der var lovet meget vind, siger Dragonfly-producenten Jens Quorning her til morgen til minbaad.dk, efter han fik sovet ud.

Jens Quorning fra Skærbæk kom lidt sent afsted i starten, da han lige skulle rebe fra 2. til 3. reb. Han var simpelthen bange for de mange kastevinde i starten.

Men ved Storebæltsbroens lavbro fik han rebet helt ud. Her kæmpede han som de andre i kraftig modstrøm. Værre var det dog for bådene, der lå helt ude ved højbroen, her lå mange stile i flere timer og kæmpede i op til 4 knobs sydgående strøm.

For meget modstrøm til rekord

Først ved Fyns  Hoved strøg han forbi trimaranen Black Marlin, med Jan Andersen, der er indehaver af Silverrudder rekorden for flerskrog, der lyder 14 timer og 8 minutter, sat i 2021.

Men rekord blev der ikke i år. Quorning, der kom først i mål, kom op på 15 timer og 24 minutter i i den orange Dragonfire 28er.

- Der var for meget modstrøm i Storebælt og for lidt vind til at der kom rekord, men det var en varm og flot tur og nord for Fyn var det en fest at sejle, siger Jens Quorning, der først blev forreste båd i feltet, efter Lillebælt, hvor han strøg igennem i medstrøm.

Dragonfire 28eren kan ikke sejles med selvstyrer, og Jens Quorning kan ikke slippe roret.

Så det bliver ikke den vilde kulinariske oplevelse om bord.

- Jeg spiser derfor en sandwich, bananer, chokolade og drikker saftevand, siger Jens Quorning.

Gense livestreaming fra starten - se flere billeder fra fotograf Claus Nicolajsen: www.facebook.com/silverrudder - Resultater: www.silverrudder.com/

content-loader
content-loader
content-loader