Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver igen over ti bådklasser til Harboe Cup. Foto: Jan Nielsen

Harboe Cups afdansningsbal for joller bliver igen med over 300 sejlere

Fra de yngste på 9-10 år i Optimist C rækken til de ældste i OK Jolle klassen, kommer der igen mere end 300 sejlere + forældre, trænere og tilskuere til Skælskør i weekenden den 24-25. september. ILCA 6 klasse for kvinder sejler og ILCA 7 klassen sejler DM.

Af Troels Lykke |

Skælskør Amatør-Sejlklub arrangerer igen i år Harboe Cup for en lang række jolleklasser. Det bliver et stort jollestævne og der vil være deltagelse af 12 forskellige jolleklasser.

Fra de yngste på 9-10 år i Optimist C rækken til de ældste i OK Jolle klassen, kommer der igen mere end 300 sejlere + forældre, trænere og tilskuere til Skælskør i weekenden den 24-25. september. Der sejles blandt andet om DM for både den olympiske ILCA 6 klasse for kvinder og ILCA 7 klassen samt ungdoms DM for Tera Sport.

Det fortæller Claus Møller Christensen fra Skælskør Amatør Sejlklub.

Stævnet er specielt fordi det både er det stort stævne, samtidig med at det virker som 3 mindre, men hyggelige stævner.

Der sejles på Skælskør Nor, Fjord og ud for Kobæk Strand

Der sejles på Skælskør Nor, Fjord og ud for Kobæk Strand og der vil være rig mulighed for at se jollerne sejle, eller blive klargjort før og efter sejladserne.

Oplevelsen for sejlerne er speciel fordi de normalt sejler ud fra en havn, hvor de kan søsætte jollen ved en bro, uden de skal i vandet først.

Men når sejlerne ved Kobæk skal starte, så sker det jo fra stranden og dermed når sejlerne at få et dyp i Storebælt inden. Optimistjollerne som sejler på Fjorden, søsætter dog som normalt fra Skælskør Amatør-Sejlklub, mens Ters Sport og Feva jollerne søsættes lige ud for Skælskør Plejecenter ved Noret. Lørdag går første start kl. 11.00 på alle baner, mens første start søndag er kl. 10.00. 

Resultater og præmieoverrækkelse forventes at være klar søndag eftermiddag mellem kl. 15.00 og 17.00 afhængig af vejret. Langtidsudsigterne ser fornuftige ud, og sejlklubben håber at vindstyrken som loves holder. 

120 frivillige 

Heldigvis har sejlklubben mange frivillige, og 120 personer er klar til at sørge for at lægge baner til sejlerne, stå for forplejning gennem hele weekenden og sørge for logistikken både før, under og efter stævnet.

Ud over de mange frivillige står samarbejdspartnere og sponsorer altid klar når Harboes Bryggeri og Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til ‘afdansningsbal’ på vandene omkring Skælskør. Uden denne store hjælp fra Slagelse Kommune og de mange sponsorer, ville klubben ikke kunne få stævnet til at hænge sammen.

De mange støtter og samarbejdspartnere tæller blandt andet Pro-Safe A/S, Orkla A/S, Smartos Telte, One Sails, Palby Marine, UK sails, Winner Optimist og Aarhus Seashop. 

harboecup.dk/sejladsbestemmelser-og-resultater

 

content-loader
content-loader
content-loader