Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I det gule område stiger vandet. Kort. DMI twitter

Tjek din båd i vandet - DMI varsler om forhøjet vandstand ved nordvendte kyster på Fyn og Sjælland

Den kraftige vind medfører, at vandstanden ved de nordvendte kyster på Fyn og Sjælland samt de tilhørende fjordsystemer bliver højere end normalt. Her til morgen og i formiddag stiger vandstanden, og den ventes at nå sit maksimum i de tidlige eftermiddagstimer på mellem 110 og 130 cm over normal vandstand.

Af Troels Lykke |

Den kraftige vind medfører, at vandstanden ved de nordvendte kyster på Fyn og Sjælland samt de tilhørende fjordsystemer bliver højere end normalt. Det skriver DMI og fortsætter:

Her til morgen og i formiddag stiger vandstanden, og den ventes at nå sit maksimum i de tidlige eftermiddagstimer på mellem 110 og 130 centimeter over normal vandstand (DVR90).

Vinden vil i eftermiddag fortsat være i det nordlige hjørne, hvilket betyder, at vandstanden ikke vil falde så hurtigt, og især Roskilde Fjord og Isefjorden kommer til at kæmpe med den høje vandstand indtil natten til fredag.

Smålandsfarvandet rammes også

Som om dette ikke er nok, kommer der også en del vand fra Den Botniske Bugt, da vinden også her er nordlig.

Dette betyder, at hele Østersøområdet i eftermiddag og i aften kan forvente en stigende vandstand, også her på op mellem 110 og 130 centimeter over normal vandstand (DVR90).

Dog vil Smålandsfarvandet opleve, at der lokalt kan komme endnu mere vand, da man får et pres af vand fra både Kattegat og Østersøen, forklarer DMI.

Kilde: DMI

content-loader
content-loader
content-loader