Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Høj stemning i Aalborg. Holdet fra Aalborg bestod af, skipper Morten Kjær, Kristoffer Mark, Mikael Madsen og Michael Nielsen. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen
Kapsejlads

Hjemmebaneholdet Aalborg Sejlklub tog sejren i 2. division i Sejlsportsligaen

Viljen og ambitionen om sejr for Aalborg Sejlklub var klokkeklar allerede før weekendens 2. divisionsstævne på hjemmebane. Holdet formåede også med en sikker sejr at bibeholde deres føring i 2. division efter weekendens sejladser. Forholdene i midtbyen var udfordrende.

Af Troels Lykke |

- Vores ambition er at fastholde vores placering, lød det sikkert fra skipper Morten Kjær fra Aalborg Sejlklubs hold i 2. division, inden starten på andet stævne i Sejlsportsligaens 2. division.

Holdet, der efter stævnet i KAS, tog føringen i tabellen og kan dermed så småt spotte oprykning til 1. division i den kommende sæson, hvis den gode steame forsætter.

Fjorden overraskede

Vejret og forholdene lørdag var dog ekstremt udfordrende, og efter få flights var det nødvendigt at sejle uden spiler.

Fjorden overraskede, og de stød, som sejlerne oplevede, var ikke til at læse ud af nogle af de mange vejrmeldinger, som jævnligt blev tjekket. Stød og vindforhold var næsten dobbelt op af indikationerne på nettet.

Alligevel sikrede aalborgenserne sig et godt stævne på hjemmebanen:

- Man kan roligt sige, at vi havde en god weekend i Aalborg. Det var en af de weekender, hvor alt bare lykkedes for os, påpeger Morten Kjær og fortsætter:

- Vi har haft en J70’er i Aalborg Sejlklub i et års tid, og vi har efterhånden lært, hvordan den skal sejles i de forskellige forhold. Det betyder, at vores bådfart hele weekenden har været super god. Det var fedt, at det hele bare flaskede sig, nu når vi sejlede på hjemmebane.

Ambitionerne inden de resterende liga-stævner er derfor i top, fortsætter skipper Morten Kjær: 

- Fremadrettet betyder weekendens første plads, at vi nok må påtage os favoritrollen ved det næste stævner. Det må tiden så vise, om vi kan leve op til.

To nordjyske klubber i top

Holdet fra Aalborg bestod af skipper Morten Kjær, Kristoffer Mark, Mikael Madsen og Michael Nielsen.

Efter lørdagens fem flights og intense sejladser var det Aalborg Sejlklub, der tog føring med en serie, der lød: 1, 1, 1, 1.  Søndagen skulle dog starte en del anderledes med en 4. plads med fordel til Thurøs hold.

Thurø Sejlklub gjorde, hvad de kunne for at presse på i tabellen, men det lykkedes dem ikke at nå toppen, og de endte på en andenplads, meget tæt på et af 2. divisions lokale Wildcard-hold fra Sejlklubben Limfjorden.

En femteplads i søndagens 7. flight var dét, som var med til at afgøre anden- og tredjepladsen, da de to hold ellers blot havde lavet anden-, tredje- og fjerdepladser. Dermed ender stillingen således:

  1. PLADS, Aalborg Sejlklub, 12 point
  2. PLADS, Sejlklubben Limfjorden, 21 point
  3. PLADS, Thurø Sejlklub, 23 point

Sejlklubben Limfjorden fik wildcard

Holdet fra Sejlklubben Limfjorden deltog også sidste år som et wildcard, og det var tydeligt, at de havde været meget på vandet siden, der blev sejlet ved Vestre Fjordpark i 2021.

Klubben, som igen har erhvervet sig endnu en J/70 i indeværende sæson, planer nu fremad og giver naboklubben fra Aalborg kamp til stregen.

Se den fulde resultatliste 

content-loader
content-loader
content-loader