Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne i havnen i Polen. De fire sejlere er klar de har netop sejlet stævner på Gardasøen, Holland og Kielerugen for en uge siden. Privatfoto

Fire danske drenge til kæmpe ILCA 4-EM i Polen

ILCA-klassen, tidligere kaldet Laser, er kæmpe, og nu er 345 sejlere fra 33 forskellige nationer klar til ungdoms-EM, efter de gik gennem de polske gader, fortæller de unge østjyske sejlere Mads Wegner, Malthe Frank, Marcus Nissen og Mikkel Jensen.

Af Troels Lykke |

Mads Wegener fra Egå Sejlklub (15 år), Malthe Frank fra Fredericia Sejlklub (14), Marcus Nissen (14), ligeledes fra Fredericia Sejlklub og Mikkel Jensen (14) fra Horsens Sejlklub samt deres dansk-amerikanske træner Scott Hansen fra Horsens Sejlklub ankom fredag aften til Dziwnów i Polen, hvor de skal sejle EM for unge i ILCA 4.

Mads Wegener fra Egå Sejlklub skriver i en mail til Minbaad.dk om starten på EM.

- Vi startede lørdag med det altid spændende indmåling og registrering, hvor alt heldigvis gik helt smertefrit. Efter det tog vi på vandet i champagneforhold; 3-6 m/s og 25-30 grader hvilket gav os rigtig høje forventninger til resten af ugen. Resten af dagen stod på forberedelse til practice race og åbningsceremoni dagen efter.

3-4 meter høje bølger aflyste træning

Forberendelsen til træningssejladsen kunne sejlerne dog have undladt, skulle det senere vise sig:

- Vi tog tidligt på havnen for at vaske og polere jollerne inden practice race. Der var 3-4 meter høje bølger og 10-15 m/s, så der var tvivl, om vi skulle ud og sejle, rigtigt nok blev practice race aflyst, fortæller Mads Wegner og uddyber:

- Vi pakkede sammen og tog halv-skuffede tilbage til husene for at blive klar til åbningsceremonien om aftenen, hvor 345 sejlere fra 33 forskellige nationer gik gennem de polske gader, hvilket altid er en speciel oplevelse.

Race day mandag i ultra let vind

Mandag var sejlerne  klar til første race day:

- På vej til havnen kunne vi godt se, at der var let vind,, men vi tænkte ikke, at det var noget problem. De 1-2 m/s, springende vind og bølgerne fra dagen forinden gjorde det udfordrende for race committee at lægge en ordentlig bane, så de udskød starten.

- Efter fire timer og adskillige forholdstjek i gummibåd var vi desværre nødt til at gå hjem for andendag i træk uden sejlads, forklarer Mads Wegener og drengene til Minbaad.dk.

https://2022-ilca4youth.eurilca-europeans.org/

content-loader
content-loader
content-loader