Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I app’en kan man oprette sig som bådejer og som det, vi kalder Repair Hero. En Repair Hero kan være en professionel reparatør eller en sejler, der har kompetencerne til at foretage bestemte typer af reparationer eller vedligehold.
Kort Nyt
Rest on a yacht in the first person. Feet first person

Sejlere søsætter appen Repair Hero til reparationer og vedligehold

En gruppe lystsejlere med en tidligere Løvens Hule-deltager i spidsen har udviklet en app, der skal gøre det både lettere, hurtigere og billigere at finde kvalificeret hjælp, når skuden er læk, sejlet er flosset, eller motoren går i stå.

 

Af Troels Lykke |

Salget af lystbåde eksploderer, og bådmæglere og havnemestre har aldrig haft mere travlt efter, at coronaen ramte verden.

De mange nye både skal naturligvis vedligeholdes og repareres fra tid til anden. Det udgør en helt ny udfordring for mange sejlere.

- Det er ikke altid let at finde præcis den hjælp, man har brug for, i nærheden af hvor man er. Det gælder både i Danmark og i udlandet, og det gælder både til søs og i havn. Derfor har vi udviklet en app, der hjælper sejlere og reparatører med at finde hinanden, fortæller Klaus Østergaard.

Erfarne iværksættere og sejlere står bag

Sammen med tre andre, tidligere Løvens Hule-deltager og medstifter af virksomheden MuteBox, Thomas Keller, serie-iværksætter Jesper Riber og Managing Director hos Trelleborg Marine Systems Denmark, Tommy Mikkelsen, har han grundlagt virksomheden og app’en Navipair.

- I appen kan man oprette sig som bådejer og som det, vi kalder Repair Hero. En Repair Hero kan være en professionel reparatør eller en sejler, der har kompetencerne til at foretage bestemte typer af reparationer eller vedligehold.

- Appen er skabt af sejlere, for sejlere, for at gøre det nemt at finde den hjælp, man har brug for, uanset hvor man befinder sig, og den understøtter det stærke fællesskab, der er blandt sejlere, som i forvejen er kendt for gerne at hjælpe hinanden. Vi gør det bare lettere ved at sætte det i system, forklarer Klaus Østergaard, der er direktør i Navipair.

Internationale ambitioner

I Navipair-appen kan man som bådejer holde styr på sine to-dos ombord, og via bådens position indhente tilbud på løsning af opgaverne blandt de Repair Heros i nærheden, som også er tilmeldt appen.

Det gælder uanset, om båden er i dansk farvand eller eksempelvis i Middelhavet, hvor mange lystsejlere enten lejer eller køber en båd, som de måske senere fragter til Danmark.

- Vi har netop lanceret appen i Danmark, og nu går vi videre med landene omkring Middelhavet, Italien, Grækenland og så videre. Ambitionen er at gøre det lettere og billigere at nyde livet til søs i stedet for at bruge tiden på at sejle rundt og lede efter den hjælp, man har brug for. Appen giver mulighed for at indhente flere tilbud på en opgave, både fra amatører og professionelle Repair Heros, så man også har noget at sammenligne med, fortæller Klaus Østergaard.

Appen Navipair er gratis at downloade til både iOS og Android. Når man begynder at bruge den til at give eller indhente tilbud, er der mulighed for at tegne abonnement på den.

content-loader
content-loader
content-loader