Gå til hoved-indhold
Havne
Der kommer nu helt nye huse helt ud til Kerteminde Marinas sydlige fløj. Foto: Troels Lykke

Havnemester i Kerteminde forebygger konflikt mellem sejlere og nye beboere

Sejlerne larmer, især deres master, mener beboere i mange havne. I Kerteminde gør man noget ved det. - Vi har jo set på andre havne, at der kan opstå problemer med naboskabet mellem beboere og sejlermiljøet, siger havnemester Søren Therkelsen til Fyens Stiftstidende.

Af Troels Lykke |

Medens de nye, dyre huse skyder op på Nordre Havnekaj, og marinaen er ved at blive renoveret, er havnemester Søren Therkelsen i gang med det, han selv kalder rettidig omhu.

- Vi har jo set på andre havne, at der kan opstå problemer med naboskabet mellem beboere og sejlermiljøet, siger han til Fyens Stiftstidende.

- Derfor har vi på havnen besluttet, at når vi nu får boliger på havnen, så er det smart at forsøge at skabe et godt naboskab fra starten.

Derfor er der truffet beslutning om, at ved bro 0, 1 og 2, der ligger lige ud for de kommende boliger, bliver det sådan, at motorbådene kommer til at ligge inderst, medens sejlbådene får pladserne yderst på broerne, når altså renoveringen af marinaen er færdig, så broerne igen kan tages i brug.

- Der er ingen grund til at lægge sejlbådene lige ud for folks stuevinduer, når vi nu kan tage eventuel ballade i opløbet.

Kilde. Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader