Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Goth var kaptajn på skibet og mytisk helt i hjemmet - se filmen og hør oplæg i København

I en unik blanding af håndtegnede animationer, fotos, arkivoptagelser, breve, logbøger og samtaler med familiemedlemmer skildres Kaptajn Goths liv. Tirsdag den 27. september vises filmen i København. Efterfølgende er der samtale mellem Groths barnebarn og instruktør, Simon Bang og forfatter Carsten Jensen.

Af Sara Sulkjær |

En eventyrlig og ukendt verden venter Kaptajn Goth, da han for første gang stævner ud på verdenshavene.

To verdenskrige, gul feber og skibsbrud lurer i horisoten, ligesom han undervejs finder sin udkårne og stifter familie derhjemme. 

En ensom og svær livsstil

Her dyrker Anna og børnene ham som en mytisk helt, mens han er væk på langfart. For at jonglere mellem det barske liv på havet og familielivet i hjemmet er vanskeligt:

- Den sammensatte tilværelse som kaptajn under fjerne himmelstrøg, og som familiens overhoved langt fra hjemmet, kunne være ensom og svær for alle parter, skriver Cinemateket om filmen, som den københavnske biograf viser tirsdag den 27. september.

- Men da han går i land for sidste gang, fanges han i nye stormvejr, som selv ikke to verdenskrige har kunnet forberede ham på.

Talk om søfolkenes tilværelse

Efter filmen vil barnebarn og instruktør Simon Bang og debattør og forfatter Carsten Jensen mødes i en samtale om deres syn på søfolks tilværelse og familieliv før og nu. Carsten Jensen vil tage udgangspunkt i hans roman ’Vi, de druknede’ (2006).

Eventen finder sted tirsdag den 27. september kl. 19.00. Du kan købe billetten til 100,00 kr. her.

content-loader
content-loader
content-loader